Nä nu får det vara nog på torka!

Helt fantastiskt uruselt, ja jo, jag vet! Här har inte mycket blivit gjort eller sagt på alldeles för tok-länge! Sorry! Det finns ju faktiskt nästan inget tråkigare än att hoppa in på en blogg och "hoppas på att det har kommit nåt nytt inlägg NU då?!" Man har ju en förmåga att tappa lusten över att återkomma då. Filåt... Ska försöka bli bättre igen!

Den senaste tiden har jag snöat in på en blogg. Läst blogg alltså. Hittade dit via en väns blogg för nån månad sedan, och sedan dess har vimmelmamman funnits med i mitt liv lite nu och då. Lottas presentation av sig själv och bloggen låter som följer:

"I maj 2008. I ett soligt rum på SÖS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm togs bort. Därefter följde en cellgifstbehandling på sex månader. Man upptäcker en spridning till levern som opererades i mars 2009. Där är vi idag. Jag jobbar på tidningen SE&HÖR och lever ett onormalt normalt liv i södra Stockholm med sonen Lennox 3, 5 och maken Threst. Men hur kommer mitt liv attt bli? Blir där något mer liv överhuvudtaget? Nu måste jag lära mig leva mellan röntgenbesked som kommer att göras var sjätte månad. Nu måste jag förbli spridningsfri. Följ min resa här. På gott och ont.

Vill du bara läsa mig efter cancerbeskedet söker du under arkiv på maj 2008. Inlägget heter såklart cancer. Vill du lära känna mig innan sjukdomen rekommenderar jag dig att börja från början....."

Så jag gjorde just det, började från början alltså! Vilket var februari 2007. Har nu kommit till december 2008 och har inte såå mycket kvar innan jag kommit mig ända fram till dagens datum. Det är en sorglig historia på sätt och vis, men samtidigt hoppfull. Det känns nästan som att jag känner Lotta nu, vilket är lite surreal sådär, men hennes personliga skrivsätt och utlämnande av sig själv och sina tankar gör nog precis det med sina läsare. Man känner sig välkomnad in i hennes liv, och jag hoppas och ber en bön att det ska gå bra för henne fortsättningsvis. Finns det något jag på riktigt hatar, så är det cancer. Eller "skitsjukdomen" som Lotta kallar den. Håller helt och hållet med. En skitsjukdom är vad den verkligen är.

Får återkomma med ett sommar-blogg-inlägg vid senare tillfälle (läs 'jag hoppas det inte ska behöva ta en evighet - jag Ska försöka!!') med en uppdatering om sommarvistelsen i norr och lite annat! Men hela kameran är mer eller mindre proppfull med oredigerade sommarbilder - och det tar lite emot att börja... men nånstans ska jag väl hitta inspirationen!

Until then, take care!

- KRAM -

Coolt! :)


Den glömda måndagen

Sitter här med en galet irriterande, jobbig och tröttsam huvudvärk. Och då slog det mig - måndagen som jag inte kom ihåg sist när jag uppdaterade veckan, hade jag egentligen kanske förträngt.. Jag vaknade med en huvudvärk då med nämligen, och tänkte att jag skulle försöka mota olle i grind med min nyinförskaffade Zomig Nasal som dom gjort reklam om. Jag har iof ingen diagnos på att jag har migränproblem, men jag har trott det och tror väl fortfarande, eftersom jag blir ljuskänslig o sådär. Men om vi säger som så, jag kommer inte ta den skiten igen! Fy för rackarns....

EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Liksom alla läkemedel kan Zomig Nasal orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. Vissa av symtomen som beskrivs nedan kan utgöra en del av själva migränattacken.


 

Mycket vanliga (förekommer hos fler än 1 av 10 användare):

 • Smakstörning (jo, ja, de mesta smakade skit direkt efter man tagit eländet)

Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare):

 • Onormala sinnesförnimmelser, såsom stickningar i fingrar och tår eller ökad känslighet för beröring (nä inte alls faktiskt)

 • Trötthet, yrsel eller värmekänsla (ehm, ja, jag höll på att svimma o kallsvettades som en gnu)

 • Huvudvärk (för de första, hur smart är det som biverkning på en migränmedicin?! jodå, huvudvärken fanns där)

 • Hjärtklappning (ja, en aningens ökat klapper)

 • Näsblod, obehagskänsla i näsan (inget näsblod men lite skumt kändes de i snoken, de sved som sjuttsiken)

 • Illamående, kräkningar ('det som är så bra med denna spray är att du kan ta den mot illamåendet' och hur tänkte dom där? Ja, jag var ytterst nära att kalva på. Fanns dock inget i magen så de bidde inte mkt mä't!)

 • Magsmärta (nä de klarade jag också mig ifrån faktiskt)

 • Muntorrhet (hann nog aldrig märka av de i mitt tillstånd)

 • Muskelsvaghet eller muskelvärk (jepp, helt slapp i hela kroppen, men vem har egentligen skrivit den här sammanställningen? De är väl för sjutton en himla skillnad på svaghet eller värk? Och vad är egentligen skillnaden på muskelsvaghet och nästa punkt kraftlöshet? I min värld är det rätt så mycket samma sak!)

 • Kraftlöshet (I rest my case)

 • Tyngdkänsla, åtstramande känsla, smärta eller tryck i svalg, hals, armar och ben eller bröstkorg (visst låter de mysigt? Ja, jag hade nog samtliga känningar, de kändes råäckligt i svalg, hals o ner i bröstkorgen, tjockt liksom och smått avdomnat.)

 Helt fantastiskt va? Efter mitt miserabla toabesök när det höll på att börja svartna och allt annat "kom på besök med buller och bång" och mitt ansikte hade samma färg som vår hund, så halvdog jag ner på soffan. Där tillbringade jag heeela måndag dag och eftermiddag. Jag har för mig att jag gick utanför dörren för första gången nån gång sisådär vid 22 tiden. Det var ingen rolig dag.

- KRAM -


Så!

Sådär! 10 timmar avklarad i en bil med konstant arbetande AC! Förbaskade sketans vägarbeten!!! Tog minst en timma extra bara för de.. *mutter* Men nu är vi iallafall framme! Hemma hos mami o papi!!! Såå gött så gött! Men vart tog värmen vägen? Nä, nu är de dags o hoppa into da binge igen! En våning ner i källarn.. gött, svalt och mörkt! Helt livsfarligt, man kan sova hur länge som helst! Natti!

- KRAM -

Jösses vilka dagar!

Lördag - 35 & 52-års kalas! De var som alltid jättetrevligt hemma hos svärmor o ove! Det åts god mat, och spelades spel! Shit vad vi skrattade! Jag skrattade så jag grät, fick kramp i magen och fick knappt nån luft - de är ju för underbart!!! Hihi... Tror vi var hemma ca 2 på natten :D Mer sånt! Hehe!

Söndagen var även den en helt underbar dag! Vädret var lite svalare än dagen innan, men tillräckligt för å åka me båten ut på holmarna! Emma o John var ju här, och vid en sisådär två var vi på väg ut. Mkt som ska donas med innan man får med sig allt, o ändå glömde jag boken jag köpt för ändamålet. Jaja, det gick ingen nöd på mig! Bikini på - hundens kylsaker med - solkrämen insmetad - vatten och cola med - papperstallrikar, bestick o muggar med - handdukar o en hel hög med annat hoppade ner i påsarna. Vi var redo för en härlig dag! När vi åkte ut med båten så såg det dock lite mörkt ut... en massa moln hade hopat sig på himlen. Typiskt nog krånglade snurran, så vi fick glida på i styrfart :P Men fram kom vi! Till svärmor o Ove som hade lagt sig till rätta ute bland klipporna. Handdukarna slängdes ut o solposerna intogs, så gött väder vi hade! Molnen var som bortblåsta och solen stekte grymt gött! Cash var helt överlycklig över att vara på upptäcksfärd bland klipporna. Gittan o Ove låg en liten bit bort från oss, så han sprang o skuttade över stock o sten. Eller, ja, inte så mkt stockar kanske, men desto mer sten! Alla badade förutom John o jag, men jag hade lite dispans! ;) De var inte så jätte erica-vänligt där, och jag kände inte riktigt för att bli ikastad från båten! Jonas gick iväg o badade cash några gånger! Tror nog han egentligen tyckte de var skönt i dom 18,5 graderna! För det var behövligt med nerkylning, jag som satt utan päls höll ju på att smälta bort! ;) När vi kände oss mätta på sommaridyllen puttrade vi hemåt, och lämnade lurvas till svärmor och åkte å käkade på pizzerian! En grymt härlig eftermiddag!

Sen föreslog jag glass nere i hamnen, det nappades de på, så de blev Emma & John-avslutningen för den här gången! Men meny more to come!

Men vad katten gjorde vi i måndags? Hanna hjäälp mig o komma ihåg!

Tisdag har jag iaf koll på! ;) Då började skärgårdscupen! (och tyvääärr fick jag tvinga iväg hanna till vårdcentralen.. Dom sa att de kunde va början på halsfluss, så hon fick inte jobba klart sin sista dag! Såå trist.. :( Jag har haft SÅ roligt under de här veckorna! Du har jobbat på skitbra, och jag trivs så sjukt bra med dig! Jag har saknat dig stumpan! Bli frisk nu!) Ja, fotbollen var de ja. Hönö skulle möta Öckerö hemma. Och det var lite utav ett avgörandets "minut" för hur matchen skulle sluta, eftersom vinst innebar match på torsd o ev lörd, medan en förlust innebar norrlandsfärd på fredag! Det blev det sistnämnda. Trist för grabbsen, men skönt att komma upp till mami o papi! :D DÅ ska cash få slippa sin päls också! Mamma ska få instruera mig hur att klippa bra, hu, de är nervöst, så mamma får säkert klippa allt själv! Hehe... Så hela onsdag gick åt att tvätta 5 maskiner, den 6:e har gått idag, och så gick vi loss på allt sånt där som vi tänkt göra men inte fått gjort. T ex ändrat om i köksskåpen sen vi fick iordning köket (de blev skitbra!), höjt upp soffan, städat bort allt skit under bordet (ni vet en sån där praktisk avlastningshylla där ALL skit samlas? Där är de fint nu!), sorterat tvättberg, planterat blommor i rabatten m.m. m.m. Effektiv dag helt enkelt! Vet inte var all energi kom från?! Hehe... Kanske av det faktum att det ska bo folk här hemma när vi är borta, kan va de! :) Tror folken kommer avlösa varandra på tisdag! Praktiskt! :) Så idag blir det tvätta handdukar, packa väskor o packa bil! För imorn fm åker vi! Hoppas lilleman kommer fixa 9 timmar i bil! We can hope att det går smärtfritt! Han får nog också äta på donken på uppvägen. :)

Nähäpp, undra om de är dags o fortsätta med dagen?! Här ska iaf ätas snart, är så himla HUNGRIG!
Lev väl hörrni!

 - KRAM -

RSS 2.0