ordningen är återställd!

Å så sa tiden swosch igen, och det är söndag! Det var så gottigt och få hem karln i huset igen! *ler* Är väldigt tacksam att jag inte hamnat i känslotillståndet att det är skönt å vara åtskillda ett tag *ler* Jag saknar ju honom fortfarande för sjutton bara när han åker till jobbet!!! Eller går på träning! *skratt*

Näpp, nu ska jag hoppa in i duschen, får skriva mer en annan dag.
- KRAM -

imorn åker min pälskling iväääg!

Det är då värst vad jag är van och bortskämd med att få bo här hemma med mitt hjärtas älskling! Sa det till honom ikväll, att jag inte alls tycker om när han åker bort! *ler* Det blir så tomt här hemma, även om vi nu har en liten ulltuss här hemma också. Det är inte samma sak om han inte är hemma helt enkelt! Nu låter det som att han ska åka bort till världens ände (som Shanghai eller nåt *s*) och vara borta i en halv evighet! Riktigt så "illa" är det inte. Han ska bara ner till Danmark över helgen på fotbollsträning. Men jag gnäller och gnölar lite ändå! För att jag vill och kan! *skratt* Så i helgen blir första gången som Cashen och jag ska klara nätterna på egen hand! Ska bli ytterst intressant o se hur de går med kisseriet... :) Har planerat att vi ska gå o lägga oss SENT (typ kl 2 på natten) och så ska kära, oumbärliga svärmor komma på morgonen o ta en morgonkiss med honom. Sen hoppas jag på lite sömn fram till en sisådär elva-tolv! :) I hope. De borde inte vara några problem, men vi får se hur de går! Nu hör jag en himla gnällig vovve, undrar om de behövs en utesväng eller om han bara är gnällig för att det är sent? Det är mycket med det hundiska! ;)

Ta hand om sig där ute!!
- KRAM -

små glädjeämnen i livet!

Rätt vad det är så dyker små oplanerade händelser upp i tillvaron! Som att min kära älskade vän Rebecca troligen kommer på besök! Jubel och glädje!!! Wihooo!
De ska bli förbaskat mysigt o gottigt att få ha dig här stumpan!
Ser verkligen fram emot det!

Nu får jag allt börja räkna dagar... ;)
Du är välkommen gumsan!! - KRAM -

Trött hund

Japp, jag tjatar på i ämnet hund! :) Idag fick lilleman träffa Nemo för första gången. Det gick väl lite si o så på den fronten, för Cash tyckte nog att Nemo var lite väl stor och gå-på-ig! Fast Nemo gjorde mest bara så som Cash gör mot svärmors katter ;) Det var inte helt uppskattat iallafall. Nemo är en 10 månaders Cocker Spaniel som är rätt glad - i allt! :) Han for fram som en virvelvind och Cash hade inte riktigt någon lust att ryckas med. Han skrek mest när Nemo sprang över honom.. *ler* Vi ska ta några dagar och tok-umgås, så ska det nog gå bättre för bägge herrarna! Nemo inser nog att han får ta det lite försiktigt med lilltrassel, och lilltrassel inser nog att det inte är så farligt ändå. Allt går med lite träning! Appropå träning. Jag har letat runt efter en valpkurs till Cash, och hittade efter ett tips av min svägerska Sara (Nemos matte) en kurs alldeles i närheten! MEN - kursen startar imorn och sista anmälningsdag var den 12 mars.. Bummer.. Har iaf mailat, får se om det mot förmodan finns en möjlighet att haka på. Dock hade jag egentligen tänkt fått gå valpkurs med honom i maj. Men alla andra kurser jag kollat på, har dels kostat multum för 6 kurstillfällen och dels är framkomligheten för en permobil inte den ultimata.. Så den här i Torslanda känns lite lockande! Kursen är dessutom 8 gånger och kostar mindre! 

Hur som  haver, Cash hittade däremot en annan väldigt, väldigt intressant lekkamrat! Nämligen Jonas lilla, söta, underbara brorsdotter Tova! Jag hade allt med mig kameran även denna gång! *ler* Håll till godo!







Bild 1) Vildingen Nemo (eller fisken som Jonas envisas med o kalla honom *s*) attackerar Jonas!
Bild 2) Charmisen Tova! Så söt så det är helt sanslöst!
Bild 3) Lillfisen gömmer sig lite hos husse...
Bild 4) Min kära svägerska Sara o vilden själv! ;)
Bild 5) Sötnosarna ger varandra lite käärlek! *ler*
Bild 6) Tovisen busar lite med Cash, väldigt uppskattat! *ler*
Bild 7) Klappa lite försiktigt! Den mjukiga å goa pälsen var väldigt mysig!
Bild 8) Så tacksam att kameran följde med oss ut idag! Dom var ju bara SÅ söta! :)


vilket underbart väder!!

Jag blir helt lycklig så fort solen lyser och jag känner värmen mot min kind! Det är VÅR! Jag sitter på vår veranda och tittar på Cash som studsar omkring på gräsmattan i ena stunden och i den andra ligger han platt på marken, tuggandes på en pinne o njuter av solen han med. Det är livet! Just nu kom Jonas lillasysters katt Måns ner, och Cash är helt förstöööörd! "Jag vill ju leeeekaaaaa!" Han ligger ner o småskäller med sitt ynkliga lilla skall, men Måns bara ligger på räcket o kunde knappast bry sig mindre. Tror de börjar bli dags för Cash å träffa en lek kompis så han får busa loss lite! Slänger in lite bilder på krabaten från i fredags. Behold!



Ja då har den här helgen flugit förbi! Swooosch sa de, så hade den passerat! Men det har varit en superbra helg med lilla kära mamsen! På fredan lyxade vi till det med en lyxlunch, åkte o köpte färska räkor i fiskaffärn. Dom satt fint i kistan! Sen hade vi mest en softardag med mammas lagade mat (smask!) och Let's Dance. =) Lördagen bjöd på ett nästan lika fint väder som idag, så då satt vi på verandan o njöt! Sen flöt resten av dagarna på med visiter hos svärmor o svärfar, mera god mammamiddag o gött häng med mami! Ja just, hon fick även äran att sätta upp vår förlovningspresent som vi fick av henne o pappa. Vi har nu ett jättefint väggord på sovrumsväggen! Eller vad tycker ni?



Jag tycker de blev så fint så fint! Tack igen mamma!! Vi fick slita lite där, men tillslut kom de på plats! Det var riktigt, riktigt gött o ha dig här i helgen! Me like! Tack o lov för smidiga flyg så Sverige krymper lite! :D

Det som står här ovan blev komponerat tidigare idag, på min eminenta mobil, men jag hade för fullt upp med diverse göromål så det blev aldrig publicerat, förrän nu. Men eftersom jag nu sitter här vid datorn så kan jag ju passa på att lägg upp lite fler foton. Jonas har haft kul några mornar och fotat mig o Cash.. Ha så kul :P Och jag passade på å fota galningen idag när han lekte som bäst med Rebecca! (filåt för huvudkapningen beccs!!!) Here goes!


 

Sen kan jag ju visa lilltrassel från hans bättre sida.. Den nyborstade och nyklo-klippta sidan! *skratt* Det får bli allt för idag och sen tackar vi för oss!! - KRAM -



Ögonen går i kors...

Hjulp va tröttig jag är! Verkar vara det genomgående temat dessa dagar! Fast det är väl inte speciellt konstigt egentligen. Jag vet ju att det är såhär jag brukar må när det är nåt speciellt i görningen. Som musikalprojektet t ex. Vet även att det kommer sitta i ett tag till. Tyckte iallafall att jag var lite klok som inte var med på alla föreställningarna idag utan bara årets sista kl 13.00! Det kommer ju en stycke efterlängtad mamma imorn o jag hade tänkt att det skulle finnas lite ork i den här kroppen som jag kunde få ha glädje av under helgen åxå! Hade egentligen tänkt varit med på två föreställningar idag, men efter igår sa kroppen NEJ! Det är bara å lyssna o lyda! :) Börjar bli liiiite bättre på det nu på gamla dar *s* Det är fortfarande lite ovant att sitta o gäspa innan klockan blivit elva på kvällen, men tillfällena har ökat med en ungefär sisådär 300% under de senaste Cash-veckorna. Hehe.. Men jag klagar inte alls nu, faktiskt, han har blivit så himla bra på allt vad det där heter! *skratt* Ni skulle sett honom igår när jag gick upp kl 9. De var inte helt uppskattat! Han gick o la sig igen efter att vi varit ute på en liten kissrunda. *skratt* Han är ju van att få sova till en sisådär elva-tolv nu ju! *skratt* Bra där Cash! Det är skönt att hundar är så formbara! ;)

Jag tycker att vi har en så grymt duktig liten vovve! Han börjar förstå det där med att han ska vänta på klartecken innan han får gå ut eller in genom ytterdörren och han sitter på kommando utan godis-mutor! ;) Vår lilla prins!!! Hihi.. Snart dags o börja träna ligg, och lite annat skoj! *ler* Han är så himla snabblärd, så de är grymt kul å träna honom! *stolt matte*

För tillfället tycker han nog att jag är en himla korkad matte dock. Husse gick å la sig för snart en timma sen o jag tror att Cash helst hade velat göra honom sällskap, för det dröjde inte länge innan en viss liten trasselsudd gnällde rätt friskt där ute i vardagsrummet. Sen kom han in hit till datarummet och gnölade på ännu mer. Började tugga på ett ben, gnällde lite till, gick ett varv under min stol, la sig under bordet och tuggade lite till. Stensomnade. Där ligger han nu å gör inte en fluga förnär... Men nu ska matte gå på dass o sen blir de en sista sväng ut med lurven och sen ska här SOVAS! För snart är det fredag och hämtning av maaammaaaaaaa! :D Hihi...

Ta hand om sig där ute i världen!
- Kram -

Musikaldag!

Phu.. jag är trötter! Å ändå var det veckans lugnare dag. Jag är ju med i kulturskolans blåsorkester, och varje år har vi ett projekt med hela kulturskolan då vi sätter upp en liten musikal. Allt handlar egentligen om att kulturskolan vill visa upp sitt utbud inför framförallt treorna för att locka barn till att börja musicera, dansa, spela teater eller fördjupa sig i multimedia. Men jag tror nog att projektet har växt en hel del från hur det såg ut i början och hur produktionen ser ut idag. (Nästa år är det 10 års jubileum!) Det är alltid ett tema som håller ihop allt. Det är mitt tredje år och vi har gått igenom Musikalresan, Vi är pirater och nu i år har vi temat film. Jag tycker nog att de andra åren har varit lite bättre än årets.. Faktiskt. Men, men! Det är skoj och underhållande. :) (Även om jag ju faktiskt tycker att orkestern är den enda som ÄR repeterad och redo för föreställning i dagsläget.) Idag var det genrep och premiär. Imorn är det tre föreställningar (välkomna på kvällsföreställning kl 19! *ler*) och på torsdag är det tre till. Men bara två för min del. Man ska ju liksom få ihop det här med hundvakt också! :)

Jag hann med en sväng till läkarn också. Hade tid kl 16 för att kolla upp mina bihålor som bråkat i flera många massa himla tröttsamma år! Är alltid täppt i näsan när jag vaknar. Är så tröött på't! Så nu ska jag börja käka nån medicin för kronisk bihåleinflammation o dona med nån spray i diverse veckor o så ska det göras en allergiutredning. Så får vi la se vad som sägs!

Nä, det får bli en tidig kväll ikväll. Ögonen svider och kliar, det är dags för att krypa till kojs!
Fö' iiika hon äl tlööööööööött......


tlööööött....

Lite bilder

Jag har äntligen lyckats fått tummen ur o slängt över lite bilder från kameran. Det har ju som fotats en del de här veckorna, men sen har bilderna märkligt nog inte kommit längre! Men här kommer iallafall fyra från 24 feb till 14 mars. :)





Å han bara växer o växer! I onsdags vägde han ungefär 2.2 kg och idag väger han 2.35 kg! Men så är det ju väldans gott med mat åxå.... :) Igår blev han ju faktiskt hela 12 veckor! Så på onsdag är det sprut-dags! Nä, nu ska det här pyret och jag strax hoppa ner i sängen med husse :) Fast, han la sig just till rätta under min stol, så han tycker nog att kvällsrutinen är prexis som den ska just nu.. *skratt* Slumra lite under mattes stol innan det är dags för natta. Han har haft en händelserik dag idag iallafall. Var iväg o träffade den lika försiktiga japanska spetsen Ester! Hon tycker egentligen inte om valpar ett dugg! "För allt i världen, låt mig slippa alla påstridiga bjäbbiga o jobbiga äckelvalpar!!!" Men Cash är den förste valpen som hon godkänt! Å idag lektes det tilloch med litegrann! Tills mister blev lite för på och hon fick säga ifrån. Då var det inte lika roligt o leka längre tyckte lillfjant ;) Men de är skojsigt att han hittat en likasinnad tycker jag! Bra med bra erfarenheter, såna samlar vi på. *ler*

Nä, NU är de dags for the bed! Imorn kommer bli en lång dag.. Musikal för hela slanten! Som alltid kommer man vara något leds innan veckan är slut, men de Är ju roligt åxå :) Mer om detta en annan dag!

Poff!

*host harkel*

Blev så fint påmind att det gått några dagar nu igen sedan sist. Så då får jag väl göra något åt det då! :)

Idag fick Cash åka på äventyr. Iallafall i hans lilla värld! *ler* Matte skulle iväg på bio och husse spelade ett stycke fotbollsmatch! Så då fick Cashen åka ner till "farmor" till hennes butik för en timma! Det hade gått bra och jag kan tänka mig att den lille krabaten fick total uppmärksamhet både från Gittan och kunder! *ler* Bra träning för herrn! Han kan tycka att det är väldans läskigt med nytt folk, å vart tränar man sånt om inte i en butik där det ständigt kommer nya ansikten? :) Jag har liksom bestämt mig för att lilleman ska bli en världsvan liten pryl! Å imorn bär det iväg på en ny utmaning. Då ska lilla familjen Olofsson/Karlsson på 25 års kalas. Det skulle visst finnas barn där åxå, o de kan bli spännande! Den erfarenhet jag gjort med honom hittills så är barn nåt väldans trevligt! Hoppas bara resan ner till Kungsbacka går smärtfritt. Om vi säger som så, åka bil är inge nå kul när man måste sitta instängd i sin transportbur!

Hur som haver, jag var ju på bio ikväll! Fick äääntligen se Män som hatar kvinnor! Å den var precis så bra som jag hade hoppats (men betvivlat) att den skulle kunna vara! Jag skulle egentligen helst vilja se den igen! Den var verkligen skitbra! Jag tillhör ju skaran som formligen streckläste triologin, och nu vill jag börja om o läsa dom igen bara för att! *skratt* Det är sällan filmer som är direkt baserade på böcker verkligen blir bra - men dom lyckades! Visst var det en hel del som kapats o sådär, men på det stora hela, mer än väl godkänt!!! Är nog helt såld känner jag...

Det känns ganska så trevligt för övrigt, att livet börjar återgå till det normala vad det gäller tider. Lilleman sover hur länge som helst om han får, och nog för att han är helt slut just nu och ligger och sover under min stol, så gnäller han inte o vill gå å lägga sig i sovrummet som han gjorde förr. Förut var han helt knäckt vid tio o blev himla kinkig om han inte fick gå å lägga sig - vilket han inte fick, som den hemska matte jag nu är! Men de har ju gett resultat, för nu går han ytterst motvilligt upp med jonas vid halv 8 och när han får gå å lägga sig igen strax innan 8, så leks det en liten stund o sen stensomnar han o kan nog sova hur länge som helst känns de som! Jag får väcka honom vid tolv typ! Sweeeeeet.... :) Men nu börjar även jag känna mig lite trötter på ögat... Så de är la strax dax for the bed.

Måste ju bara jubla lite över kvällens melodifestival också! Fy vad coolt det är att Malena vann!!! La voix kan nog gå hem sen i maj tror jag! Vore så förbaskat tufft tycker jag! :)

Nähäpp, de får vara allt för ikväll!
Nöjd nu Beccs? ;)

Ta hand om varandra och lev väl!!!
KRAM!

dötid på jobbet..

Jahopp, då sitter man på jobbet då. De är oftast riktigt skoj, men nu är det SEGT! De kunde gärna få komma lite kunder nu. :) Ser fram emot när cash blivit lite äldre så han kan följa med hit! Å så jag kan jobba mina fredagar igen! Är så mycket mysigare å jobba ensam med svärmor än övriga dagar då hon mest passar på å uträttar ärenden när jag är här. De är inte riktigt lika kul å jobba med Marianne.. Taskiga jag! Men så är de iaf. Men dagen har gått himla fort ändå, å nu är de bara en dryg timma kvar! Måste även säga ett MEGA GRATTIS till min sötiga lillsys som fyller år idag! De är dock lite sjukt, du kan ju inte gå å fylla 23 tycker jag! Säger de igen, max 18 får du fylla. Å hör sen! :) Nähä, tänk om jag skulle försöka göra nån nytta åxå? Vi höres! :) KRAM!

Sådär, då var man hemma igen. Var bara tvungen o slänga upp några bilder på vårt lilltrassel!
Sen ska jag återgå till Tv'n! :) Tjoff så länge!


Var ju tvungen å lägga upp nån bild på lilltrassel åxå. Mer bilder kommer sen! En skön liten krabat de här.. :)

Välkommen till min blogg! (igen)

Insåg idag, när jag hittade en gammal länk till mitt förra bloggförsök, att jag inte är så bra på det här. :) Den gamla bloggen var *host* 3 år gammal och jag tror inte att jag hade gjort mer än ett par inlägg... Ska det gå bättre den här gången? *ler* Ska iallafall försöka! Det kan ju vara rätt skönt å skriva av sig lite ibland!

Det stora ämnet i ericas liv just nu, är väl kanske lite enformigt på sätt och vis, för jag gissar att det kommer bli väldans mycket hundtankar!! Kan nog lätt bli så när man gett sig in i nåt helt nytt i livet. Jag och min älskling Jonas, har ju fått oss en liten valp här hemma! En toksöt liten krabat vid namn Cash (efter Johnny Cash, men skulle även kunna varit en anspelning på pengarna han kostade.... ehm!) Vår lilla trasselsudd blev 11 veckor idag! Vi har haft honom hemma i prexis två veckor nu, och vilken skillnad det är i hjärtat för hur jag kände det då när han nyss kommit! Jag hade nog inte riktigt planerat att jag skulle få sån panikångest.. Det ska ju vara ett sånt där gulligull-lyckorus när man får hem sin valp!! Nej då, erica fick panik istället. Hade jag varit själv i köpet, hade jag säkert lämnat tillbaka honom på tredje dagen... Det är tur att jag är så välsignad med en fantastisk fästman! Dag ett utspelar sig detta "Jonas... jag är rädd att jag tjatat till mig nåt som är mig övermäktigt...." "Erica. Vi har haft honom EN dag. Vi får iallafall ge det en månad!" Min älskade kloka Jonas! Vad skulle jag väl göra utan dig? Förmodligen rusa iväg o göra en hel massa ogenomtänkta saker. För det är ganska så typiskt mig.. Dag tre förstod jag innebörden av sömnbrist och hur effektivt det är som tortyr! Helt utmattad erica... Tårar forsade fram o jag skämdes över att jag var en så dålig matte till den där lilla söta lurvtussen! Torsdag morgon kom svärmor. Tack gode Gud för världens bästa svärmor! Hon lekte, härjade o tröttade ut Cash till max! Sedan sov han så sött fram till elva! Vilken lyx!!! Sedan började erica komma tillbaka till den normala världen igen, och nu är jag så tacksam att allt känns så mycket bättre och skönare i hjärtat! Man kan inte annat än smälta när han kommer o lägger huvudet på min axel och snusa en mot halsen.. och somnar så tungt och gottigt mot min kind!

Så nu ska vi ut på en liten kissrunda, o sen bär det iväg i säng! Mys o pys! :)
Ta hand om varandra där ute!

Kram!

RSS 2.0