Inga bilder idag

Nä idag blir de inga fler bilder upplagda. Men det kommer framöver. Är lite för trötter ikväll... Här har repats med orkestern, och det gick faktiskt riktigt bra om jag jämför med förra veckans rep. Vi ska ha den årliga föreställningen, och det övas för fullt. Men i år blev det lite svåra låtar får jag nog säga! Det är sjukt vilket tempo det är på några, och sketen så fort man ska spela... Men det är bara å öva! Skönt att jag har saxlektionerna att ta till. Om vi säger som så - det behövs nötas!

Idag tog vi en liten promenix, vovven, assen och jag. Det var ett helt ljuvligt och underbart vårväder helt plötsligt! Solen var så varm och skön, så det kändes som om det helt sonika hade blivit mars/april! Vi gick bort till djuraffären och där inhandlades det nya tuggben o godis. Och inpregnering till lillemans tassar, och balsam spray som är ett måste med den pälsen. Det var lite kallare på hemvägen dock. Fy för sjutton för skuggan! :)

Jag hade tänkt lyfta fram en blogg som jag fastnat i. Men det är en tragisk och sorglig historia. Jag förstår inte riktigt varför, men den griper tag i mig och jag blir helt nedstämd och jag känner så med familjen det handlar om... För lite över en vecka sedan var det en tågolycka i Täby. Linus, en 14-årig glad, omtänksam och sprudlande grabb, var påväg till skolan när det förbjudna hände. Han blev påkörd av tåget... Dog omedelbart, och tragiskt nog var hans morfar först på plats... Hans pappa bloggar om livet efter tragedin. Linus två systrar har också varsin blogg, men jag vill inte länka de här. Ni får hitta dit via Faschings eskapaders sida. Jag läser den och ibland rullar tårarna nerför min kind. För det skulle lika gärna kunna varit Min lillebror - Gud förbjude! Olyckor sker, och vi kan inte rå över dom. Så är livet.

Känner mig lite nedstämd ikväll. Det har inte bara att göra med ovan nämnda blogg. Min familj har varit vänner till några andra familjer under årens lopp. Och mormor i en av dessa familjer har alltid varit en sån mysperson. Jag träffade henne senast nu när jag var uppe över jul och nyår. Alltid lika varm och go! Igår dog hon, helt bara sådär. Hon fick flytta till himlen och fick träffa sin saknade make. Det känns dock overkligt, och mitt hjärta finns hos hennes familj. Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Tills vi ses igen!

Sista laddningen för ikväll

2010-01-02 Vi trotsade kylan (det var typ som varmast -15° under de veckor vi var där uppe, och som oftast låg det mellan -15-20°) och gav oss ut på gården en liten stund. Jag hade inte vågat mig ut mer än nödvändigt, så jag hade inte låtit mig roats av vår lurvige lille krabat! Jösses som han älskar snö! *ler* Jag passade såklart på att försöka fota lite annat också under den kyliga halvtimman! :)








Sådärja! Då var vi iallafall en bit på väg i fotoskörden! Nu är här sängdags, för jag är tröttelitrött! And so is the dog and his master :) Natti på er!



Å så lite fler bilder!

Titt, hon kan bara hon vill! :P

2009-12-31 Nyår! Pappa tog sig an den relativt otacksamma uppgiften att försöka fota fyrverkerier! Det här blev resultatet!



2010-01-01 Nyårsdagen, det märkliga årtalet 2010 har anlänt. Tycker fortfarande, såhär i slutet av januari, att det är väldigt märkligt att skriva 2010. Känns så oerhört konstigt! Jaja, hursomhaver... :) Min kära kusin med familj dök upp denna dag! Oscar har blivit sååå stoooooor! Tiden går så fruktansvärt fort! Men här har vi dagen i lite bilder :)


Riktigt, riktigt mysigt att ses hörrni! :)

Och där i dagarna så bara snöade, och snöade, och snöade det! Så här såg grannens hus ut! Ja, delar av det iallafall!


There will be more to come, very very soon!

Ja lilla mamsen, de kommer här!

Utlovade ju fler bilder, så här kommer ytterligare en liten laddning!

2009-12-29 Lekte lite med mitt nya fina, roliga objektiv! Satt i köket och iakttog bland annat pippifåglarna i mamma o pappas fågelrestaurang på altanen! :)


2009-12-30 Fick besök av finfina familjen B! De bor för långt bort, som så många andra! Mamsen i familjen är en av mina bästa vänner här i livet, vi goes back a long time... :) Hon är anledningen till att jag fick äran att åka ner till Tchad i Afrika två gånger när jag var liten! De ni! :) Jag var bara 12 och 14 år när jag åkte ner, och de är sannerligen minnen för livet! Låt mig presentera familjen B!




Sedan lekte jag ytterligare lite med kameran på kvällen. Är lite smånöjd med resultatet faktiskt. Jag tycker det blev väldigt mysigt och juligt.



Mer kommer inom kort, jag lovar mamma! ;)

Bilder kommer lastat!

Operation bildupplägg har härmed startat. Det har ju fotats en heeel del i jul och nyår. Och som vanligt blir det lite sådär övermäktigt när alla 400 bilder ska redigeras och läggas upp :) Så jag tänkte helt sonika ta lite i taget!

Här kommer några bilder från vår softa, mysiga julafton!

<- Mamma och pappas julgran för året! En söt liten silvergran! :)


Henriks stabila grötgödda tomte! Han och vår svåger åkte iväg på tomteuppdrag ->






Jenny i myshörnan på golvet med två slöa vovvar :) Mys is the thing!
Just so you know! ;)







Snart bär det iväg till Sthlm!

Yes! Nu är det snart dags för the big city igen. Känns ju som att jag var där alldeles nyss och det var jag ju förvisso nästan också. Inom loppet av 2 månader blir det två Stockholms trippar. Avancerat! :) Den här gången är det för att min högt älskade lillebror ska spela! Hans eminenta band I'm from Barcelona har releasefest den 5:e feb, och hela familjen ska dit! Klart som attans att jag också får infinna mig då!!! :D Det bidde lite sent påtänkt bara, så man fick taga vad som SJ hade att erbjuda, och det bidde tyvärr InterCity upp i nästan 5 timmar... Lite trökigt. Får ta med stickningen den här gången ;) Däremot blir det tack och lov X2000 hem på lördan. Det tar 3 timmar. :) Och natten ska jag tillbringa på Nordic Sea Hotel som ligger typ prexis vid t-centralen. Nära o bra! Det ska bli skitkul att komma upp o träffa familjen igen! Även om det nu faktiskt bara är 2 veckor sedan jag åkte därifrån! :)

Barca släpper inte vilken skiva som helst, för övrigt. Dom har gjort som så att alla 27 medlemmar har fått gjort en egen låt som de sedan har spelat in. Det är alltså inget album med själva bandet. Kära bror har bett lillasysteryster att köra på hans låt där i Stockholm och jag tror hon är riktigt nöjd med det ;)

Idag körde vi igång med sånglektionerna! Jag var faktiskt riktigt nervös innan, märkligt nog. Men hon är så infernaliskt bra min sångpedagog! I like! Så smarta idéer på träning för att töja rösten, och hur jag ska få allt att fungera igen. Riktigt roligt! Men det kommer kräva hårt arbete av mig. Men nu eller aldrig!!! Dessutom ville hon titta på mig när jag spelade saxofon! *fniss* Eftersom jag märkligt nog har så mycket bättre luftteknik när jag spelar sax än när jag sjunger, så ville hon se efter om hon kunde komma på hur vi/jag ska tänka. Det är intressant de där med muskelminnen och sånt, och hur kroppen kan agera så oerhört olika i två liknande scenarion. Ja, det ska i allafall bli himla intressant och se om hon kan få någon ordning på härket! :P Men efter en lektion idag så kände jag faktiskt skillnad. Och jag sjöng en hel låt ;)

Tjoff sa det!

På två dagar förvandlades mitt annars så slappa liv till ett inte så fullt slappt ett. Innan igår hade jag inget bokat veckovis. Nu ser mitt liv ut så här är det tänkt:

Måndagar (varannan) ska jag gå på sånglektion! Ska bli så skönt å komma igång!
Tisdagar blir det parafinbad för händerna och handträning.
Onsdagar (också varannan) återupptas saxlektionerna!
Torsdagar är det 1.5 timmas orkester i vanlig ordning!

Phu.. Blir trött bara jag skriver om de.. ;)

Börjar vi så smått tina upp?

Tog mig en liten promenad till arbetsterapeuten idag och det var faktiskt riktigt härligt! Termometern stod på -1 och det var riktigt gött! Undrar om min kära älskade andra hälft tänker vakna snart så vi kan ta en liten promenix till, med hunden denna gång?! Det hade ju förvisso varit härligare om det var soligt också, men man kan ju inte få allt här i världen! ;)

Hej o hå, för länge sen, typ i höstast så tänkte jag byta utseende på bloggen. Men sen tog det stopp av diverse olika anledningar. Det är bara ett sånt himla meck - men jag är lite trött på dess ansikte nu faktiskt. Det drar lite i kreativ-tarmen... Får se om jag uppbådar tillräckligt med ork, och bra fotomaterial till en annan header. Det var en annan femma såklart! :P

Faktiskt lite förvånad!

Natten var lite halvbökig. Den hade kunnat varit bra mycket värre. Men lite jobbigt var det allt. Jag hade ju bestämt mig för att sova med högt huvud. Har ju en sån säng så jag kan hissa upp den. Bra där IKEA :) Men kruxet är att jag alltid sover dåligt. Jag kan inte riktigt slappna av. Men jag hade aldrig kunnat legat ner som jag brukar, för när jag försökte lägga mig på sidan så dunkade det en del i snoken o orden "se till så du inte lutar dig framåt" ringde i skallen. Så jag började min natt med att halvsittandes sitt/ligga på rygg. Och eftersom jag inte kunde andas med näsan (hade "tampongen" på inatt så jag inte skulle pilla i sömnen eller sådär. Hade varit väldigt obra.) så hade jag ju munnen helt vidöppen. Fy sketen vad torr man blir i halsen! Och vad Ont det gör när man är så torr att man inte kan skrapa loss tungan från gommen, och läpparna spricker vid minsta rörelse. De var lite halvstörigt. Vaknade väl en 10-15 gånger under natten också... Men mot morgonen så hade det börjat lugna sig lite i näsan, och jag kunde få en lite mer sammanhängande sömn efter 8 iallafall. Tvingade mig att sova tills efter 11, då gav jag upp. Men idag har jag inte behövt ha nån ful-tampong iallafall! Weeeeihoooo! *S* Tror att näsan har börjat återgå till sitt forna jag också. Den känns såklart stelare än vad en näsa normalt är *ler* men jag har fortfarande inte ont! Vilket läkaren iof sa att jag inte skulle få heller. Jag tycker det är skitskumt! Efter den där behandligen som min stackars näsa fick så borde det göra ont tycker jag. Men jag tackar och bockar och klagar iiiiinte över dess frånvaro! Är bara förvånad *ler* Nu kan jag ju faktiskt andas med näsan också. Skönt, skönt! Inatt tänker jag inte sova fullt så upphissat! Hoppas på en skön och sömngivande natt! Det blir då ingen andningsmaskin än på ett tag, det är då ett som är säkert! :P

Imorn ska vi på kalas! Lilla Maria ska gå å fylla 16 år! Det är Helt sjukt! Hon var 10 när jag och Jonas träffades! Eller, nä hon var faktiskt 9 o fyllde 10 år, 2 månader senare *s* Om man ska vara petnoga - o de brukar jag ju kunna vara! *S* Det är när man räknar åren på barnen i ens närhet som man blir riktigt farträdd.... :)

Man har varit snyggare alltså

Japp. Jag bjuder på det här.

Strålande vacker inför dagens lilla "operation" på Mölndals sjukhus. Det kändes verkligen som fullt pådrag med inskrivning, patientarmband, eget rum, provtagning, droppsättning, fler förberedelser och ett helt operations team.

Jaja... tack o lov att det ändå inte gjort så ont. Men usch... jag kommer drömma mardrömmar om hur det var direkt efter "bränningen".

Jag hade fått för mig att man skulle lägga en elektrod mot slemhinnorna i näsgången och bränna ytligt. Men icke sa nicke. Det var ett verktyg som var nära en halv cm bred som han körde ner i brosket, och där startade han själva bränningen. Det knakade i hela skallen när han arbetade. Ytterst otrevligt faktiskt. 3 "bränningar" per näsgång.

Sen ska jag inte gå in på detaljer hur de var efteråt, men jag hade panik. Trodde jag höll på att kvävas. Det rosslade i lufrören och allt kändes helt hemskt. Det värsta var nämligen egentligen inte själva ingreppet, utan att jag blev bedövad i hela svalget. Och finns det något som jag verkligen på riktigt HATAR så är det den känslan. Det känns som man inte kan andas, för det känns som att allt svullnar upp. Det går knappt att svälja tycker man och det är bara en fruktansvärt obehaglig känsla. Tack Gode Gud så släpper den där bedövningen rätt fort, inom 30 min hade de börjat lätta igen... Phu... Det var iallafall en väldigt, väldigt underbar personal idag! Och läkarn var kanoners med! Var rätt imponerad, för jag hade en hel del frågor innan dagens hemskheter, och ringde Öron näsa hals i måndags. Hon som svarade tyckte det lät lite märkligt med, de där frågeställningarna jag hade och sa att hon skulle prata med läkaren. Sen sa hon att hon eller läkaren själv skulle höra av sig. I tisdag 10.30 ringde läkaren! Tyckte jag var väldigt vänligt gjort av honom! Det var ju egentligen inget han var tvungen att göra. Men jag är tacksam för att han tog sig tiden! Om en månad ska han och jag snacka igen. Då hoppas jag att den här dagen endast är ett minne blott!

Japp. Inte ett av mina mest fagra moments... Efter te och macka inne på mitt rum, så hade teet tyvärr gjort så att det började droppa lite från snoken. Det kom lite blod o skit. Det kan tyvärr bli så om man äter eller dricker varmt har jag nu lärt mig. Hon sa åt mig att blanda ut med mycket mjölk vilket jag gjorde, men det blev visst inte riktigt tillräckligt som det verkar! Men då kom hon in med en väldigt trevlig kur - isglass! Och den där himla jumbotampongen *s* Det är en annan sak jag lärt mig. Man får inte va där o torka. Det triggar igång rinnandet. Så då får man ha en sån här fin sak i ansiktet o låta den sköta takdroppet! Strålande. Jag hade tänkt uträttat lite ärenden efteråt. Det blev inget med det.

Jag är ändå rätt förvånad över att det inte gjort mer ont! Jag fick två panodil och en voltaren i förebyggande syfte innan ingreppet. Sen skulle jag eg ta en till panodil (vilket egentligen bara är samma sak som sockerpiller i min värld *s*) vid kl fem. Men jag tog ingen ny tablett förrän halv åtta. Då hade jag egentligen inte direkt ont heller, jag bara tänkte att det kunde knappast skada. Och det gör fortfarande inte ont. Det är som ett tryck över och i näsan, och den är ganska svullen. Jag hoppas innerligt att det ska hålla sig på den snälla vägen. Jag är som alltid lite orolig över natten bara. Gillar inte riktigt nätter då jag inte är tipp topp. Får lite ångest-light och får extremt svårt att somna.

Men trött är jag, det är då ingen tvekan. Det är bra att jag har en säng med "höjbar rygg" eller hur man säger. För jag tror iallafall att jag inte förlorar nåt på att sova med huvudet högt. Däremot får megatampongen vila, och så tar jag min sista imöra om de behövs. Men som de känns nu så har det inte minskat nåt de senaste timmarna, så de kan nog behövas imorn med. Sen så ska jag förhoppningsvis ha en mycket roligare näsa om 7-14 dagar. Men imorn skulle den visst bli ännu mer svullen än vad den redan är. Jihooo :P

Jaja, vad är en bal på slottet?!

Usch, fy, blä och tvi vale!

Så har jag då varit in på dagkirurgen. Man har gjort ett litet ingrepp i min näsa. Jag har nämligen haft en kroniskt tät näsa i en herrans massa år. De är inte så bra att jag vaknar med nästäppa varje dag eftersom jag har en andningsmaskin på natten, som dessutom har en näsmask. Jag har fått behandling tidigare vid två tillfällen, har jag för mig, som inte har hjälpt. Så då ansåg öron, näsa, hals-läkaren att det bara var att bränna med elektroder som återstod. Det gjorde inte så ont men var FRUKTANSVÄRT obehagligt! Så nu sitter jag här hemma, mindre snygg. Funderar ett tag på om jag verkligen ska lägga upp bilderna från idag. Det får bli senare ikväll eller imorn isf :) Tjipp o hej!

Köldrekord för den här vintern!

I morse när min käre far skulle gå upp för att kontrollera termometern, tog han ett sekundsnabbt beslut. Han ringde o tog ledigt för att vara hemma på husvakt. Det var -26.7 så här behövdes eldas en hel del för att vi inte skulle frysa alldeles för mycket. Jag trodde att de skulle vara närmare 30 minus när vi sen skulle gå upp, men då var de iaf "bara" -23. Och vi som skulle in till stan idag... Jonas skulle in på massage kl 14, den lyckosten! :) Till min favoritmassör, synd bara att hon ska bo i Sundsvall och inte gbg! :P Sen efter hans härliga timma, så strosade vi på stan lite, hann med ett besök hos min optiker och fick bågarna justerade! Perfa! :) Dessutom fick Jonas köpt sig ett par nya bågar! Sen bidde det mat på Jop's, vilket var riktigt gott! Efter denna dag på stan så avrundade vi det hela med en träff med mina syskon och ett stycke svåger för en färd till Eon arena. Tyvärr blev det en skitmatch. Kvällen hade kunnat bli så mycket bättre på just den punkten, men men! Kvällen avslutades helt enligt traditionen, på MAX! Så nu är jag tokmätt! *s* Bror och sambo spelar fifa för hela slanten, Cash ligger i sin bur o sover, och jag håller nästan på att somna här vid tangenterna! Imorgon, eller idag om man ska vara petig, fyller min kära mams år!

GRATTIIIIIS mami!!! :)


Sen är det alldeles för lite tid kvar på den här vintervistelsen i norr... Alltid lika tråkigt att resa hem, även om jag längtar hem till min egna säng, madrass och vardagen. Men... min familj vill jag helst packa ner i mina väskor!!! Dumma avlånga land...

-23° och över 1m snö!

Rubriken sammanfattar nästan allt om vårt vinterväder här i norr! Men trots kylan så är det ju så fantastiskt vackert med all denna snö och alla dessa vackra, gnistrande kristaller! Som mamma sagt några gånger nu; det är tur att vintern är vacker!

RSS 2.0