Hu så tragiskt!

Usch, det här var då ingen rolig historia! Hoppas innerligt att mamma och barn klarar sig utan större skavanker!!! Jonas var precis iväg och skulle köpa mina efterlängtade medumsiner, och jag tyckte att det tog en himlarns tid för honom! Nog för att apotek brukar kunna dra ut på tiden, men... Men då hade det alltså varit den här olyckan och ambulans, brandkår, ambulanshelikopter spärrade nog vägen en hel del misstänker jag... Usch, måtte de gå bra!!!

Ps. Nu har iallafall min hjärtrytm återställt sig, det är sååå skönt! Märker hur stressande det är för kroppen att gå med hög puls! Hur orkade jag förr?

Edit 101201; och idag blev det ännu mer tragiskt... Stackars alla inblandade! :(

Så rackarns klantigt av mig!

Bara slarv och mig själv att skylla! Jag äter ju en Betablockerare pga att jag har hög puls av någon anledning. Mina EmConCor (tror jag de stavas) finns i 20 förpackningar och 20 dar går ju rätt fort. Men jag brukar köpa 5 st askar åt gången. Jag tycker bara att jag nyss gjorde det? Tydligen inte - det var i augusti... Min sista tablett tog jag igår och pulsen som i normala fall ligger på ungefär 70 är på 100 ca nu. Det känns kan jag meddela! Det var nog rätt "normal" puls förr, innan medicinen, men nu är jag ovan! Ringde Apoteket vid frukost, men de hade inte mina piller på lager. Men imorn efter 14 dååå ska här knarkas o trycka ner the puls. Har förresten ökat trycket på min nattrespirator. Trycket på in och utandning alltså. Trodde det skulle kännas jobbigt, men det är helt ok! Väldigt skönt! Eftersom jag samlar på mig koldioxid så ligger det ett motstånd på min utandning. Det var inte helt bra på den där nattmätningen jag gjorde, koldioxiden var lite för hög. Därför öka trycket! När min sköterska ökade upp allt på sjukhuset så kändes det som att andas ut i ett glas ungefär. Eller hur jag nu ska förklara! Så då sänkte hon de igen o så ska jag öka successivt istället. Har uppenbarligen vant mig! Nähä, sova lite kanske?

Ja då väntas det igen på nyheter

Han sa ju att dom kanske får in "kylen" idag och att jag får tillbaka bilen imorn isf. Så nu sitter jag på små nålar och inväntar telefonsamtalet som ska komma med dom Bra nyheterna... I hope! Färdigt + Billigare = Bra. Som sagt man kan ju hoppas iaf?!

Glad första advent på er!


Glömde rapporten :)

Jag ringde verkstaden igår, fredag, för att kolla läget. Tänkte att jag bara skulle göra en liten smått desperat koll för jag trodde egentligen inte på att jag skulle få ett lovande besked. Tyvärr var mina misstankar helt korrekta, dom hann inte bli färdig innan helgen. Dom väntade på att få "kylen", och han hoppades på måndag. Det innebär att bilen blir klar tidigast tisdag. Sunkelisunk! Blir så snabbt bortskämd med att kunna ta mig vart jag vill när jag vill. Nu glömmer jag liksom bort att jag inte är lika rörlig och får påminna mig med ett "just ja" lite nu och då! :P Såå typiskt mig skulle jag vilja säga!

Ja, ja. Nu har vi iallafall fått upp alla ljus i fönstren! Det är två ljusstakar och en julstjärna här hemma, som vanligt! Vi har inte så många fönster nämligen. Julgardinerna åkte upp igår. Börjar kännas lite advent nu faktiskt! Ute kan man ju knappt vistas iallafall, för kylan har då krypit ner hit också.. *hutter* I skrivande stund är det -7.5 och med vår fuktiga kyla så kan jag lätt jämföra det med minst -15 uppe i Sundsvall! Det är sviiiiiiiinkallt! Stackars Jonas fick jobba nere i hamnen en sväng idag också, på skärgårdsmarknaden som parkeringsvakt. Stå ute i den där rackarns kylan i 1½ timma! Fy för rackarns alltså! Förresten, hela ön blev kolsvart förut ikväll! Det var bra att jag hade mobilen i närheten som kunde lysa upp för det var verkligen becksvart! Så lagomt till att vi tänt en drös med ljus, då kom strömmen tillbaka! Så typiskt! *s* Fast det var rätt bra ändå, för det hade blivit så himla svårt att laga tacos middagen annars! Den satt där den satt kan jag säga, sen när den väl var färdig för intagning ;)

Nä, nu är det dags att krypa till kojs och joina mannen i mitt liv!

Intet nytt...

Har inte hört något från verkstan än, så jag börjar misstänka att det nog inte blir någon bilhämtning imorn. Ställer helt enkelt in mig på det iallafall. Ringer dom så får det bli en bonus! Så det blir nog rätt kört på Restaurangfronten denna helg med. Fredagens plan har i vilket fall redan gått i stöpet då Jonas måste spela en match. Den skulle egentligen spelas i söndags men eftersom isen var helt gräslig så bröt domaren matchen 12.10 in i andra perioden. Vaktmästaren sa "Det är inget fel på den här isen!" Varpå domaren sa "Det är möjligt att du tycker det, men jag tänker inte låta dom fortsätta spela på den här isen." Och så blev det. Så förbundet skulle besluta igår huruvida utgången skulle bli. Antingen:

Alt 1) Att matchen skulle spelas om helt och hållet en annan dag.
Alt 2) Att matchen spelas vidare från där den bröts (2-1 till Sh84)
Alt 3) Att det blir WO (Vilket skulle innebära vinst för Sh84).

Det blev med andra ord alternativ 2, och förbaskat snabbt togs beslutet också! Det brukar kunna ta några veckor, men tjoff 3 dagar senare så var det bestämt och klubbat. Därför funderade vi på en middag på lördag istället men som sagt, det beror på den där lilla bilen of mine! Ja, ja nog om detta! :)

Jag har helt och hållet snöat in på denna lilla manick! (Efter jul SKA jag köpa den om jag har några kronor till övers efter allt! *s* Men den ska, ska, ska bli min! Så dä så! *ler*)

 

Jag är såååå suuugeeeeeen på min egna tassimo!!! Jag tänker mig att det ju är helt perfekt för mig! Jag dricker kaffe väldigt sällan pga att min matstrupe och mage inte riktigt gillar mig när jag dricker denna ljuvliga dryck! Så då blir ju mitt kaffe dåligt i längden. Men de här små fiffiga prylarna är ju förpackade portionsvis som säkert alla vet, så då slipper jag förstöra kaffet! Weiihoo! *ler* Och den där Latte Macchiaton lockar mig inte lite alltså... Sen så ser den här inte så helt olockande ut heller (menar såklart Marabouchokladen här till vänster! Mumma! *ler*) Jag tror kanske att min käraste andra hälft också tycker att det låter lite spännande.

Dessutom finns det lite olika teer och en hel uppsjö av kaffevarianter! Vad sägs om kaffevarianter som Gevalia Latte Macchiato, Carte Noire Kenya, Mastro Lorenzo Crema Intenso, Gevalia Espresso, Kaffee HAG Mastro Lorenzo Espresso Decaf, TASSIMO Carte Noire Trio, Carte Noire Petit Déjeuner, Jacobs Krönung, Carte Noire Expresso Decaf, Carte Noire Ristretto Carte Noire Expresso, Mastro Lorenzo Crema och Gevalia mellanrost kaffe. Sen har vi chokladdrycken: TASSIMO Cote D'Or, TASSIMO Marabou chokladdryck och Milka Chokladdryck. De teer som finns är: Twinings Earl Grey te, Twinings Forest Fruit, Twinings grönt te med mynta och Twinings Darjeeling Twinings English Breakfast. Sa jag att jag snöat in på tassimo?


En dyr historia...

Verkstan har nyss ringt, och det var ingen bensinslang som gått sönder. Det var en kylarslang... Kylen har gått sönder och tar in olja. Det var därför vi trodde att den läckte bensin när den där "glansiga" vätskan rann ut på asfalten... Bara en ny kyl kostar 7500:- sen kommer jobbet kosta mer än det dubbla priset av en ynka kylare. Det är helt sjukt egentligen! Dom skulle plocka ut kylarn och se om det går att reparera, isf lämnar dom in den till kylarservice. Det kan få ner kostnaden lite. Dom är väldigt hjälpsamma på Hedin Bil iaf, och han sa att om allt flyter på bra så kan jag få bilen denna vecka. DET vore de enda bra med den här historien. Så vi får se om det blir nåt restaurangbesök till helgen eller inte...! Nu ska jag försöka sova lite till ;) G'natt!

Det var ju inte riktigt så här vi hade tän...

dsc_0414 (MMS)

Det var ju inte riktigt så här vi hade tänkt fira vår dag... Vi kom inte längre än till Brother där vi skulle lämna in en skrivare. När jag stannade bilen rök det utav bara den! Och luktade uräckligt! Jonas kröp på knä och kollade läget. Han reste och sa ungefär "Vi kommer inte längre. Det går inte att köra en meter till. Det fullkomligt sprutar bensin En slang är trasig." Det innebar bärgning IGEN! (2:a bärgningen och 3:e verkstadsbesöket på 3 månader... Suck!) Så nu sitter vi i en taxi, på väg hem utan finmiddag och drygt 1300 kr fattigare. Det är tomt på mitt konto nu! Men ikväll blir det ändå potatisgratäng, sallad och fyllda lövbiffar. Och på fredag blir det ett nytt försök till restaurang!


Grattis på oss!

 

Idag den 22 november firar jag och min älskling 7 år!

 

Det är helt sjukt att det redan har passerat så många år sedan den där dagen då du kom hem till mig i Jönköping, och jag var så galet nervös! Du var så trött din stackare... Du hade börjat jobba kl 6 i stället för 8, för att få gå tidigare och hinna fram till mig i någon vettig tid. Det gjorde du förvisso, men jag tror att du hade somnat på soffan fullt påklädd redan kl 21 eller om det var 22 *ler* Det var fullkomligt omöjligt att få kontakt med dig, du var heelt utkörd! Jag försökte fråga om du inte skulle göra dig klar för natten så du fick sova "på riktigt". Jag har för mig att ditt svar var,

eller snarare lät "Öhmgrfmm... Zzzz..."

 

Det var den 21 november det.

Dagen efter var du utvilad, och det blev även början på något

väldigt bra, fint och bestående.

 

Jag älskar dig min finaste, med hela mitt hjärta och själ.

De här 7 åren är bara introt på en lång

och vacker melodi!


Ett stort mutter och en drös med morr! Vil...

Ett stort mutter och en drös med morr! Vilken roooolig lördag... Bredbandsbolaget har driftstörning i vårt område, så vi är utan tv, telefon och internet! Har så varit hela dan. Först skulle det vara åtgärdat till kl 18. Nu säger dom kl 22! Dumma, dumma dom!


Det ska bli så grymt himla sjukt skönt å f...

Det ska bli så grymt himla sjukt skönt å få soooooova nu! Godnatt, over and out!


Min helmysiga sköterska Jenny (tror hemlig...

0_dsc_0404 (MMS)

Min helmysiga sköterska Jenny (tror hemligheten ligger i namnet ;) kom in vid halv tio och frågade om vi var hungriga. Sen undrade hon vad vi ville ha :) En del pålägg fanns att välja bland men det blev en leverpastejsmacka för min del :) Till saken hör att frukosten egentligen var kl 8! Men hon fixade åt oss ändå. Det var in en sköterska kl 8 och frågade om vi ville ha frulle, men vi var så sjukt trötta att vi inte riktigt orkade det då. Hon skulle återkomma. Men hon trodde det bara skulle kunna bli en halvtimmes sovmorgon. Men kl 9 vaknade jag själv :) Så efter jag prexis klätt mig så dök alltså denna härliga Jenny upp! Natten har gått ganska bra. Jag somnade mellan halv tolv & tolv. Med all den där fina utstyrseln ni såg igår! :P Sen vaknade jag kl 2 & 3. 05.10 kom Eddie som gör mätningen in och plockade av allt. Så jag tror att dom fick ungefär 4.5 timmas mätning. Strax innan 6 sov jag som en stock igen ;) Det visade visst på ganska bra värden. Koldioxiden ökade dock en aning under mina perioder då jag drömde, och jag hade lite andningsuppehåll. Men inget alarmerande. Vi ändrade däremot lite inställningar på maskinen så att trycket ökade både på in och utandning. Men det kändes rätt mycket så nu blir det nästan att börja om igen! Ska även successivt öka upp trycket allt eftersom jag vänjer mig vid de nya värdena! Det får räcka som uppdatering ;) Ha nä bra hörrni!


Well... jag HAR sett bättre ut alltså :P M...

dsc_0403 (MMS)

Well... jag HAR sett bättre ut alltså :P Men nu är allt uppkopplat o de är väl snart dags att försöööka sova :) Godnatt på er!


Jahopp, då var jag på sjukhuset då. Dock i...

dsc_0400 (MMS)

Jahopp, då var jag på sjukhuset då. Dock inte inlagd än, för det ska ju alltid väntas, väntas och väntas på det här stället! Sååå tråkigt! Det är även ytterst deprimerande här med alla lungpatienter med syrgastuberna i släptåg. Får lite ont i magen. Jag har även fått ett minimalt rum som jag knappt kommer in i. Hur Emma ska få plats med sin säng här kan bli intressant?! Jag tycker nämligen att dom borde veta vid det här laget att jag alltid har min ass med! Hmm... varför skyndade jag mig hit? Kl 18 skulle jag av någon anledning vara här. Man kan ju undra varför? Jaja, hoppas kvällen går fort så jag får åka hem igen!!!


God morgon!

Ja alltså, jag Har varit vaken i 3 timmar nu. Tro't eller ej! Men fy sketen vad jobbigt att vakna. För precis som jag misstänkte så kunde jag inte somna. Klockan tickade på rätt friskt och nån gång kring 4 så lyckades jag tillslut slockna för natten. Så 3,5 timmars sömn är en anings för lite faktiskt. Ifall någn undrade? Usch, jag blir trött bara jag tänker på hur lite jag sovit! *s* Det blir nog ett smärre under om jag klarar av att inte somna under dagen, men det ska nog gå. Jag har druckit mitt te vid tv'n, tände ett ljus och kikade på Rivstart! En väääldigt trött Cash sov i sin ena bädd intill tv'n. Ja han ligger förresten fortfarande i vardagsrummet och sover. Han som brukar följa med mig vart jag än går här i huset, ligger däckad där ute! Är inte ett dugg förvånad, den killen sover ju mer än mig vilket är en ganska stor bedrift *s*

Det kurrar friskt i maggen, så det ska bli gott med frukost strax! Ska nog ta en promenad med tröttisen sen, så kanske vi båda piggnar till! Kan ju iallafall hoppas! ;)

Ha en bra dag folket!

Första snön o föreläsning!

Ja hur märkligt är det inte, det var lite vitt på marken idag! Snöade lite sporadiskt under dagen, och halv sex åkte jag iväg på en föresläsning "Berikning/Aktivering" (teori med tips och ideer) och vid färjan började det snöa en hel del faktiskt, och på andra sidan var det faktiskt helt vitt på marken! Föreläsningen var klar vid nio ungefär och då fick jag slira fram till bilen i en 3-4 cm snö. Konstig känsla! Men här hemma hade snön smält igen, tack och lov ;) Föreläsningen var väldigt intressant, det brukar alltid vara det när Ninna Lindman är i farten!

Lite kort om vad den innehöll kommer här:

Med mental aktivering sysselsätter man hunden med uppgifter som liknar för hunden naturliga sysselsättningar. Hunden får på så vis utlopp för sin energi på ett naturligt sätt och man förebygger eventuell understimulering.
Gör din hunds liv rikare.
Aktivera din hund och dig själv.
Stärk relationen mellan hund och ägare.
Lär dig skillnaden på berikning och aktivering.

En fras som hon avslutade föreläsningen har etsat sig fast i min skalle *ler* "Vi gör livet för lätt för våra hundar!!! Gör livet surt för dom!" ;) Självklart inget elakt med detta, utan mer att vi borde låta våra hundar få vara mer aktiva t ex med maten, att få jobba för maten eftersom det är ett sånt stort grundläggande behov hos hunden. Det är egentligen ganska onaturligt att bli serverad i en skål, och hon hade en uppsjö med idéer som jag ska renskriva någon dag framöver. Ikväll är jag för trötter för att kunna fixa detta... :)

Imorgon blir det en jobbig morgon för fröken erica. Jag måste vända på dygnet... På torsdag ska jag läggas in på sjukhuset för att göra en nattmätning igen. Den här gången med min nattrespirator. Och dom har ju det fantastiska dygnet på sjukhuset att man går och lägger sig för natten vid 21 tiden! Idioti! Det är ju i princip min eftermiddag det :P Trodde helt seriöst att dom skämtade med mig första gången. "Ja då kan du ju vara ombytt och klar för natten så att han (sköterskan som ska fästa alla kablar och bröte på mig och ta det förhatliga blodgasprovet på mig) kan göra klart dig för mätningen då. Han kommer förbi vid nio." "NIO? Skämtar du med mig??!" "Hehe, nä, men han kan ju ta dig sist då. Det blir kanske halv tio istället då." "Oooookäj, ja jag får väl göra det då." Jag kan nämligen inte gå på toa efter han satt dit alla kablar, så det gäller att verkligen försöka att somna inom en rimlig tid för att inte bli nödig igen :P

Så alla som känner mig förstår ju hur onormalt det är för mig att göra natt vid halv-fjutt-tio! Hävdar bestämt att mina mätningar därför aldrig blir riktigt korrekt visande. Men men... Därför måste jag ju försöka att vända på mitt dygn så imorgon ska Jonas slänga upp mig 7.30 när han går upp. Samma visa på torsdag. Så förhoppningsvis kommer jag kunna somna innan 23 på torsd. Men vi får väl se hur bra de kommer gå *S* Har iallafall lärt mig att det inte på långa vägar räcker med att gå upp tidigt samma dag, det hjälper inte ett skit. Ja just ja, sa jag att vi gick och la oss kl 3 inatt och sov till efter 13 idag? Det kommer bli en fröjd att gå upp imöra....! :P

Äntligen kom kameran med på en prom! *s*

Det har ju varit rätt bildfattigt här ett tag, så nu kommer en drös bilder. Jonas, jag, Emma och los lurvos var ute häromdan och vandrade, det var kallt men härligt! Det såg ut ungefär lite så här:

Emma i fotartagen!

 

Min finaste fina!

 

Och våran finaste fina! Cash riktigt Älskar att få springa omkring bland klippor och berg och bara vara hund! Lyckligare liten kille får man leta efter! Däremot har han inte riktigt lärt sig gilla vågprna. Han blir livrädd, så det här fotot är en ren bedrift från hans sida! Träning, träning... *ler*

 

Fina Emma igen! Utan kamera i siktet ;)

 

En helt fantastisk strålande dag! Det känns som att man varje dag det är så fint väder, tänker att man måste ta till vara på den här "sista vackra höstdagen" för man vet inte om det blir vinter snart?!

 

Märkligt att stenar kan vara så vackra?!

 

Stora killen står och spanar!
Taadaa! Matte fick lite uppmärksamhet, otroligt ;)


De var de där stenbumlingarna igen ja! *s*

 

Ett annat ständigt foto objekt - Vass! Ytterst tacksamt att fota *s*

 

Jonas tog över fotandet. Även jag var visst med på turen?! Två snillen står och spekulerar.... *s*

 

Det var väldigt högt vatten motför vad det brukar vara. Men fram kom jag. En himla envis karl har jag, bara så ni vet.

 

Och här är han i egen hög person! Envisare kan ingen vaaara...!
Det var allt för denna gång!


Prisutdelning Fotbollsgalan 2010 Hönö IS


Player of the year
Årets skyttekung
Årets poängkung

Motiveringen till dessa tre eminenta priser:

Denna spelare har på ett förtjänstfullt sätt visat att han är värd alla dessa priser med:

Inställning   Attityd   Laganda

Han har spelat 21 matcher i årets div 5B
7 U-lags matcher i Reservklass 2
7 tränings och cupmatcher
Gjort totalt 31 mål och 16 assists

Samt kört till nästan alla matcher förutom den då bilen nästan brann upp.

No. 5 Jonas "ojjas" Karlsson

Jag är så stolt över min duktiga, helhjärtade fantastiska älskling! Nu fortsätter fotbollsgalan 2010 för vår del! Textremstävlingen är i full färd! Tjo!

(Redigering skriven här hemma i lugn och ro *ler*)

Lasagne!

Jag har varit toksugen på lasagne i flera veckor, men min käraste har rynkat på näsan åt blotta tanken. Men nu föreslog jag det igår igen och frågade vilken lasagne han tänkte på, och om de möjligen var skolans lasagne? Full pott till erica där, så då tyckte jag att jag i alla fall kunde göra ett försök :) Så idag inhandlades fääärska pastaplattor och annat innehåll, och det blev riktigt, riktigt gott! Även Jonas tyckte det var gott! Störtnöjd blev jag då! Nu var det riktigt skitlänge sedan jag gjorde lasagne sist, så jag tillfrågade två olika recept och gjorde en egen variant!

Mest för att jag ska komma ihåg vad jag gjorde till nästa gång:

ca 500g nötfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
½ förp passerade tomater
1 dl mellangrädde
En skvätt ketchup
Salt, peppar, oregano

Ostsås
4 msk smör
6 msk mjöl
6 dl mjölk
2 dl mellangrädde (jaa, jag vet mamma!!! :P)
2 dl riven ost
salt, peppar, riven muskotnöt
  1. Stek köttfärsen. Pressa i vitlöksklytan och häll i samtliga ingridienser utom oregano som åker i mot slutet.
  2. Smält smör i en kastrull, häll i mjöl och tillsätt mjölk/grädden. Koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3-5 min.
  3. Rör ner osten, smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  4. Varva plattorna med köttfärssås och ostsås i en smord ugnsäker form. Börja och sluta med ostsåsen.
  5. Gräddas i ugn 225 grader i ca 15-20 min.
Imorn ska jag äta lasagne igen ;)



RSS 2.0