Klappgröt och andra minnen

Det är märkligt vad hjärnan snöar in på alla möjliga och omöjliga spår när den är på det här "vägrar sova fast jag är skit trött" sättet. Som att jag i morgon ska äta mannagrynsgröt. Det har jag varit sugen på i flera dagar, och nu är grynen inköpta, så i morgon är det dags. Vilket får mig att tänka på klappgröt! Nu blev jag sugen på det också! Jag har bara gjort det en gång och det måste ha varit för minst 5-6 år sedan! När jag bodde i Jönköping var det i alla fall. Jag och bror bodde ihop då har jag för mig! En helt annan uppsjö av minnen! Det var en väldigt mysig period i mitt liv, och jag värdesätter den högt och ömt! Ja ni ser, det bara rullar på... :) Men nu Vill jag sova, kan jag få det snälla hjärnan?!

Kurr i magen!

Känner att det är dags att intaga lite mat! Magen protesterar lite just nu. Så vilken tur att jag har mat i kylen från igår då, som blev ungefär hur god som helst! Kände mig sugen på fläskfilé o ris så jag gjorde helt sonika såhär:

Brynade den skivade fläskfilén och la den sen i en ugnsform. Slängde sen i svampen och smörstekte den tillsammans med löken. Hällde i en matlagningsgrädde och ungefär en halv (stor) créme fraîche. När "såsen" var färdig så hällde jag över den över fläskfilén och till sist blev det lite ost över det hela! (Förmodligen kan man med glädje göra precis tvärtom och lägga svampen i botten och fläskfilén överst, men nu bidde de såhär! :)

Innehållet var med andra ord:

Fläskfilé
Smör
Kantareller och champisar
Lök
Matlagningsgrädde
Créme fraîche
Ost

Ris till!

Ytterst smaskigt blev det, och nu är jag om möjligt ÄNNU mer hungrig så nu överger jag datorn! Hehe...

Ja se den där fyrbentingen vår!

Han är då för underhållande ibland lilleman! Den senaste tiden har han fått för sig att han ska gömma de flesta ben. Eller iallafall till en början. Då går han omkring och gnäller och gnyr, antagligen väldigt kluven i vad som skulle kunna vara en bra gömma. Sen går han och puttar på benet med nosen, när han väl hittar en bra plats. Försöker gärna täta till om det finns t ex en handduk eller dyligt i närheten. SEN kan han komma på att det visst var en bra idé att ÄTA på benet också. Märkliga lilla varelse.... :)

Det var väldigt länge sedan han fick ett fryst märgben. Tänkte idag att det skulle vara passande att ge honom ett liiitet ett. (Det har jag nämligen också märkt, att om benet han får är av det mindre slaget så är det inte lika göm-benäget! Då brukar han kunna lägga sig och gnaga direkt.) Och vad gör då ligisten? Jo han tar märgbenet och gömmer det i handduken som jag lagt i soffan så han inte ska kladda ner vår ljusa soffa. Sen när han riktigt väl har gömt benet, jag såg det faktiskt inte men visste ju att det låg där, så lade han sig bredvid mig och gnällde istället. Då tröttnade jag och hämtade benet, krafsade lite i märgen med nageln och DÅ kom han på vad han skulle göra! Så nu har han legat och gnagt i närmare 30 minuter! Det är ett frenetiskt arbete bredvid här! *S* Det verkade nästan som att jag var tvungen att visa honom på nytt hur man gör med ett märgben. Knäppisen!!! *s*

Lite roar små mattar! ;)

Sitter för övrigt och roar mig med att tjyvlyssna på brors band. De ska ju som sagt spela in en skiva i helgen och det finns en webcam som står igång där. Den kan man hitta här!

Varberg ToR

Jag tog mig en tripp söderöver för att möta upp käraste lillebror som är i Varberg över helgen! Bandet spelar in en ny skiva :) Så eftersom det inte drar igång förrän imorgon så hade mannen ledig tid! Hämtade upp honom och två andra roliga polare och så drog vi in till Centrum för lite käk! Tror dock det blev något missförstånd. Bror hade fått ett hett tips om en restaurang (en italiensk) med god pasta osv av en kökschef! Hon borde ju veta tyckte vi allihop. Henke hade fått namnet och letat upp den på sin GPS. Hur snopen tror ni jag kände mig när vi gick in på en vanlig sketen pizzeria? Med italienskt namn förvisso, men.... Men det var gott och jag orkade i vanlig ordning inte äta upp! *S* Sen drog vi iväg till ett fik för lite kaffe! Satt som en smäck vill jag lova! Ett riktigt slött häng-gäng var vi med, så där i fotöljerna fastnade vi ett bra tag. Åkte sedan o kikade på stället där de ska spela in, en restaurang som bara är öppen på sommaren. Den ligger preciiis nere vid havet, och utsikten är bedövande vacker! Var tvungen att fota när jag skulle åka hem. Så det som dög i kameran hittar ni här nedan!

 

 



Helguppdatering

Fredagen blev jättemysig! Jonas och jag åkte in till stan och käkade på vår favoritrestaurang. Vi beställde in vitlöksbröd och lökringar med tillhörande chili ailoli och tzatziki. Det var sjukt gott men olycksbådande nog så kände till och med Jonas en varning om att han skulle få problem att få plats med sin plankstek efter förrätten! Jag har alltid sagt att jag ska äta deras grillade tonfisk någon dag, men det har liksom aldrig blivit av. Köttet har alltid vunnit! *s* Är ju sjukt svag för deras grillade entrecôte! Men nu fick det bli dagens fisk som självklart alltså bestod av tonfisk. Den var väldigt god, men nästa gång blir det nog kött igen... ;) När vi var så mätta att vi knappt kunde röra oss var vi tvungna att bege oss till bion! För vi skulle se SALT, och den var riktigt bra! Sen gjorde jag den där dumma tabben att ta en latte innan vi åkte hem för kvällen... Då var klockan 22.30. Korkat Olofsson!!! För sen kunde jag inte somna förrän någon gång efter halv sex på lördagsmorgonen.

Lördag Hade en Aning svårt att vakna om vi så säger. Men pallrade mig tillslut upp någon gång efter halv två har jag för mig. Jonas var och spelade en fotbollsmatch borta, stackarna fick spela i storm o regn. Mindre skoj. Dessutom blev det oavgjort! På eftermiddagen blev det pizza och i samma veva ringde Jonas ena kusin och frågade om han var sugen på lite poker. Så herrarna fick ringa runt som små galningar för att ragga folk. Ett tag såg det ut att inte bli av, men tillslut så hade dom fått ihop tillräckligt många. Det blev beslutat att dom skulle vara hemma hos oss. Dååå fick erica lite panik! ;) Men tack och lov hade vi 2 timmar på oss efter maten att röja upp här hemma. Jag roade mig med att kolla på film, brodera på Caspers tavla som aaaaldrig blir färdig... hehe! (Jo, det går faktiskt framåt så det syns, men vilket hästjobb det blev! Men himla kul!) Cash höll ställningarna i köket med grabbarna! Det blev en rolig kväll och Jonas gick klart plus på kuppen! Sweet ;)

Söndag blev en äkta slöar dag. Jag och assen för dagen fastnade framför tv'n med den ena filmen efter den andre! Däremot var det riktigt härligt väder till skillnad från dagen innan, så vi tog oss en skön promenad på kvällen mannen i mitt liv och jag. Ja, och Cash såklart! Sen blev det inte så värst mycket mer gjort, mer än fortsatt jobb på broderiet. Sen var nattsömnen ett minne blott igen. Kunde inte somna förrän efter 4 någon gång... Det är så himla tröttsamt! Nu var det iallafall inte kaffe som var problemet, men jag har heller ingen aning om vad det annars kunde vara. Mer än att jag grubblar alldeles för mycket... Anna finns ständigt i mina tankar på ett eller annat sätt. Jag drömde om henne inatt t ex. Jag har kommit fram till att jag sörjer att hon inte berättade att hon var sjuk. Hon sa inget till någon annan än sin familj nämligen. Men kände man Anna så är det föga förvånande. Hon vägrade bli ömkad. Det var oacceptabelt för henne. Man ska ju egentligen inte behöva få höra av sin vän att den är dödssjuk för att man (jag i detta fall) ska inse vilken unik vänskap man har, och verkligen ta vara på den. Att visa hur mycket personen i fråga betyder. Jag sörjer att jag aldrig fick, nej fel av mig, tog mig tid att ta vara på det vi hade. Berätta för henne hur mycket jag tyckte om henne och vad hon betydde för mig. Åka upp och hälsa på henne igen, kosta vad det kosta ville. Det är mycket av den varan och mycket annat som snurrar i den här himla skallen på natten när jag helst av allt egentligen bara vill stänga av den.

Jaja, jag kan ju bara meddela att jag har två väääldigt duktiga syskon! På alla möjliga sätt och vis! För det första så är jag himla stolt och imponerad av vår lillasyster som ju precis blivit mamma. Hon hade ju först tänkt ta ett studieuppehåll när magen var ersatt med en bäbis! Men så bestämde hon sig för att försöka köra på istället. Eftersom hon pluggar på distans. Det stora eldprovet kom när hon skulle göra sin omtenta på Juridiken. Hon var nämligen på en av de 3 BB-besöken natten innan tentans rätta dag. Så nu när plugget drog igång igen så var det dags för omtentan. Hon trodde inte själv att hon hade klarat av den, men visst hade hon det! Hon fick godkänt! Och jag är så himla stolt som man bara kan bli, över denna duktiga dam! Du är Bäst systrami!!!

Sen har vi ju då käraste lillebror! Han är ju så sjukt duktig musiker den här mannen alltså. (Ja, syster är grym där med såklart! *ler*) Men jag tycker det är så fascinerande över hur Henke har utvecklats genom årens gång. Från att ha varit den där lille killen som inte alls ville sjunga, till att blivit den här mannen med alla talanger för att inte tala om sångrösten som bara blir bättre och bättre ju mer han sjunger och åren går! Han är ju som bekant med i diverse band, stora som små :) Bokstavligen! Hehe... Ganska nyss var han med på Radio Guld i Sundsvall och spelade med en man som heter Bosse. Bosses röst är hyffsat lik Johnny Cashs, så deras musik är rätt given! De spelade tre låtar och jag avslutar dagens inlägg med en av låtarna, där bror sjunger två av verserna (och så spelar han dobro!) Vill ni lyssna på de andra låtarna så kan ni gå in här! När man har så här bra och duktiga syskon är det lätt att man faktiskt spricker! Ni får ta en paus nu så det inte händer en olycka med mig! ;)

Älskar er käraste syskon!


Note to self

Drick aldrig en latte eller kaffe i största allmänhet så där sent igen. Det här börjar bli löjligt. Riktigt löjligt.

Riktigt bra för att vara en 3:a :)

Det bidde aldrig någon film igår. Vår DVD i sovrummet ville inte alls göra som vi ville, så det resulterade i att vi bestämde oss för att köpa en ny platt-TV och ny DVD till sovrummet! *S* Väldans najs tycker jag! Men de kommer ju bara bli en liten TV 24" pratade vi om igår kväll. Kan nog bli himla bra! Men hur som haver så kikade vi istället på Göta Kanal 3 ikväll istället. Jag får ju säga att jag hade himla låga förväntningar, jag menar det är ju ändå en trea. Men jag får allt säga att den är Helt ok!

Däremot ska vi förmodligen gå å se SALT på fredag! Den har jag sett fram emot ända sedan vi var och kollade på Inception, en annan helt fantastisk film! Nu hoppas jag på att Salt också ska vara så bra :) Det ska bli riktigt trevligt att ta en kväll med mannen i mitt liv, det känns som att vi inte varit på tu man hand på en evighet!

Jag får väl återkomma med en Bu eller Bä angående filmen! Ha de så gött så länge!

Dags o damma av lite?

Jag har verkligen inte haft en gnutta till ork, lust, inspiration or you name it för att blogga denna sommar. Tror att det mycket kan bero på att det just varit sommar, och att jag inte suttit så himla mycket framför datorn som jag annars brukar. Sen tror jag att det faktiskt också till viss del beror på nyheten om Anna... Jag har fortfarande inte insett eller accepterat den gräsliga, tragiska och fruktansvärda sanningen. Det vill liksom inte gå in. Det är bara hjärnan som registrerat detta faktum. Resten av kroppen gör motstånd tror jag. Usch, jag saknar dig vännen...

Egentligen borde jag ju ha bloggat som en idiot i sommar, efter 2 juli! När den efterlängtade lilleman äntligen kom till världen! Insåg för ett tag sedan att jag inte lagt upp en endaste bild på honom! Det är faktiskt en smärre skandal, så det får vi allt ta och åtgärda Nu.

Världens finaste Casper!

Jag fick bilden idag av min käraste syster och han är ju bara för skön! Och söt! Och, och, och! :) Japp, jag är en himla stolt moster till en himla söt liten kille! :) Det är bara dumt att Sverige är så avlångt, för nu kommer lilleman ha hunnit växa en hel massa tills jag kommer träffa honom nästa gång. Det är rätt surt faktiskt, men det är bara att gilla läget.

Nähä, nu ska vi visst krypa till kojs och glo på Götakanal 3! Undra om den kan vara bra?

Dagens drivkraft

Överlämna din väg åt HERREN, förtrösta på honom, han skall göra det. Han skall låta din rättfärdighet gå fram som ljuset, din rätt som middagens sken.
Psaltaren 37:5 - 6

RSS 2.0