Göteborg Aeroshow 2009

Foto by pappa

Ja jösses, helt urblåst i skallen efter en heldag på Säve Depå! Dagen började för fröken ejja vid 8, färja kl 9.20 och framme vid flygdagen strax innan 10 då det skulle börja. Vädret var väldigt blåsigt och planen hade det lite extra kämpigt att trotsa vindarna på låg höjd. Men det utlovade regnet höll sig Tack och Lov på avstånd mest hela dan! Det kom några små skvättar, men inget direkt att gnälla på. När vi däremot satte oss i bilen och åkte hem så öppnade sig hela himlen och det fullkomligt öste ner. Den större delen av tiden så hopade sig molnen runtomkring oss, men just över oss var det ofta luckor med blå himmel! Så tackar för detta, att Du ville ge oss så pass bra väder!

Jag konstaterade att det kändes att det inte var längesen som vi var där. Närmare bestämt 2008-08-31. Det var väldigt mycket som var lika, och många av förra årets plan var där även i år. Något som däremot inte var där förra året var Team 60!!! Jag fullkomligt älskar att se dom köra sina uppvisningar! Det är såå snyggt, avancerat och fullt av exakt precision! Det är imponerande helt enkelt, och det kvittar hur många gånger jag ser dom! Nu var det nog dock säkert en 10 år sen sist, så de var helt klart dagens största höjdpunkt för mig!

Nu är det söndag och inte så rackarns mycket tid kvar innan mamma o pappa ska åka hem. Imorn bär det av in till stan och tåget. Men det är imorn det! Nu ska mamma och jag gå till affärn! Take care out there!


Sooooon!

Yes, snart ska jag slänga mig ut i bilen och rulla in till stan för och hämta mamsen o papsen! Ska bli riktigt skoj och härligt att få ha dom här i några dagar! Det enda som oroar mig i skrivande stund, är om vi ska få bra väder på lördag eller inte.. De blir inge kul att gå på flygdag om det ska regna hela dagen.... Vill ha fint, soligt och härligt som förra året! :D

Nattmys!

Ligger här i sängen och lyssnar på ösregnet där ute. Det låter så mysigt, när man är inomhus och det är på natten dvs. När dagen gryr vill vi ha fint väder igen tack. För imorn kväll kommer mamma o pappa! Det ska bli en fröjd och vi vill ha solsken! Jag har legat och läst en bra bok ackompanjerad av porlet där ute, Jonas sover djupt och andas tungt. Cash ligger på mina fötter och sover lika djupt som husse. Nu ska även jag försöka möta dessa herrar i drömmarnas land. God natt!

Cash TV

Håll till godo, här kommer ett klipp med Cash :)
Jonas tränade lite hjärngympa med skrutten. Mycket roligt tror jag att båda tyckte!


Sen skulle det komma ett klipp från en ytterst blåsig dag, när vi tränade lite "stanna & hit". Vi informerade även knasbollen om att han kunde hoppa upp på saker. Han är extremt "dålig" på att hoppa. Gör det väldigt sällan, det är nästan som att han inte kommer ihåg att han kan! Eller så är han bara lat :P Cash skulle få visa upp sina "konster" med dom fina kommandona Surikat och Timrå IK!!! (Hehe) men av nån anledning så vill inte youtube göra som jag vill med det klippet!!! Irriterande... återkommer!

Så, det blev allt för denna gång! På återseende! :)

Sol!

Tackar så mycket för detta sköna väder! Även om det inte är tokvarmt, så är det iallafall väldigt behagligt och skönt! Och viktigast av allt, är att solen lyser på himlen och blåsten "syns" inte till! Sweet!

Nu kurrar magen ljudligt här... Inväntar favoriten hel kyckling i stekpåse... KAN DEN BLI FÄRDIG SNAAART?! Ehrm, ja, förlåt. Men jag är HUNGRIG! Kära svågern Martin är här och ska joina oss i smaskandet av den goda kycklingen :) Sen blir det paj och vaniljvisp. Jag kommer bli så där äckligt mätt känner jag redan nu... Hehe. En latte kommer det med största sannolikhet även bli för min del. Dålig vana de där *ler*

Jag är så stolt över min lille skrutt idag!!! Han har varit rätt bråkig att gå prommenader med. Den lille lurventussen har dragit nåt så infernaliskt mycket och det klarar inte riktigt min kropp av. Han må va liten - men det räcker då till för min stackars kropp när han sätter i. Men idag var han helt klockren! Gick jättesnällt och var helt exemplarisk! När vi var ungefär halvvägs så mötte min kära ass Emmelie en bekant till henne som hade en Jack russel med sig. En 7 månaders argsint liten hane. Eller, argsint och argsint, han morrade o lät som sju svåra år. Cash ville först fram o leka o nosa, men när det där morrandet drog igång så var det inte riktigt lika spännande längre. Då kom en annan kvinna förbi (hon jobbar i brukshundsklubben på öckerö) med sina två hundar, så då kan vi säga att den lille russeln och Cash fick pasitivitetsträna! Vi stod där i korsningen med våra hundar, och Cash satte sig och bara iaktog! Jag var så stolt över den lille rackarn! *ler* Han brydde sig inte så mycket om omgivningen utan mest bara satt, när jag sa åt honom att sitta. Det var så skönt!! Hihi.. Så nu känns han inte som ett hopplöst fall längre *ler*

Vi höres!

Amazing Maggie

Hittade henne idag! Såg henne på Operah en gång, och tänkte att jag var tvungen att leta reda på henne på youtube. Det coola kommer ungefär efter 1.30. Behold and be amazed! :)

 


För övrigt, my beloved did it again! Gårdagens match Zenit 1 - Hönö IS 2. Och min käraste stod för ena målet och ett assist. Duttig älskling! :) Hihi... Nähäpp, nu ska vi snart till den fenomenales (snart blir han kaxig på riktigt) moder och käka grillad fisk.
Smask smask!


Ny hundsida

Fick ett tips av en vän att besöka en ny sida för oss med hundar! Förstod det som att den är ganska ny. Men jag joinade the community, gör de du med! :)



"Vilken jädra smäll"

Snacka om skumt väder igår. Termometern visade 25° i skuggan på solsidan och solen strålade på en klarblå himmel och det hade kunnat varit en riktigt härlig högsommardag! Men det blåste full storm. Vinden var dock varm. Men det var bara om man hittade lite lä som det blev riktigt gött. Men värmen höll i sig hela dygnet. När jag gick och la mig strax innan tolv då var det fortfarande 21° ute! Lade mig för å läsa lite o när jag hade kommit några sidor hörde jag hur det började störtregna. Efter 30 sidor så hinner jag uppfatta ett vitt ljussken, det såg ut som ett runt klot och som om det sken in genom fönstret vilket är omöjligt då vi har en mörkläggningsgardin. I nästa sekund dånar en REJÄL smäll, och det skakar tom till här i vårt sovrum som till 2/3 ligger under marken. Blixten måste ha slagit ner alldeles i närheten! Så då slängde erica bort boken, stängde av mobilen och kröp närmare Jonas! Åskan är mysig - när den är på avstånd... Hövva!

Till min älskade



Your Love

It's not the flowers, wrapped in fancy paper

It's not the ring I wear around my finger

There's nothing in all the world I need

When I have you here beside me

Here beside me


So you could give me wings to fly

And catch me if I fall

Or pull the stars down from the sky

So I can wish on them all

But I couldn't ask for more

‘cause your love is the greatest gift of all


In your arms, I found a strength inside me

And in your eyes, there's a light to guide me

I would be lost without you

And all that my heart could ever want

Has come true


You could offer me the sun, the moon

And I would still believe

You gave me everything

When you gave your heart to me


So you could give me wings to fly

And catch me if I fall

Or pull the stars down from the sky

So I can wish on them all

But I couldn't ask for more

‘cause your love is the greatest gift of all


Får hon ett ryck så får hon!

Japp, fyra blogginlägg på en dag, jämnar väl upp torkan lite? Hehe... Skulle mest bara säga att latten blev GRYM! Galet god, men som älskade mor skulle tycka - alldeles för lite kaffe å för mycket mjölk. Där är vi inte så eniga! Hehe! Å appropå mami - om en vecka är hon & papi här! Rackarns skoj! Ser verkligen fram emot de! Onsdag kväll/natt till måndag fm får jag ha dom här! Hoppas på fint väder! Framförallt på lördan! Då ska papi å jag på flygdag! Weehoo! :) men nu är de sovdags! Cash kom precis å snusade mig i nacken. Snart kommer han flytta sig från platsen ovanför mitt huvud, till att lägga sig bakom min rygg, till att lägga sig vid mina fötter. Allt i vanlig ordning! Ja se där, nu ligger han bakom min rygg o slumrar. Bara fötterna kvar då. God natt!

Just ja!

Jag måste bara skryta lite! Ni förstår, jag har en förbaskat duktig karl jag! Jag sa till honom att jag skulle skryta lite om honom på bloggen efter lördagens match. Men jag har inte fått tummen ur, så nu när jag sitter här o tok-bloggar måste jag slå slag i saken! Hönö vann med 5-2 (visst fick dom bara in 2 mål pälskling?) och Hönö IS nr 5 gjorde två av målen och två assist. Jag behöver knappast skriva vilken som har nummer 5? Nä precis, var väl det jag tänkte. :)

Men bara "för att" så kommer här lite roliga siffror! ;)

Poängliga på första plats:
Nr 05
Namn Jonas K
Matcher 13
Mål 19
Assist 3
Gult kort 0
Rött kort 0
Poäng 22

Nästa "man till rakning" ligger på 14 spelade matcher, 10 mål och 5 assist. Dvs 15 poäng. Min käraste ligger som vanligt i toppen o glänser! ;) STOLT! :)

Sådärja!

Då var vi hemma igen efter en intensiv Nordstan-vistelse. Det gick ganska bra, trots att killen var helt galen när vi kom dit. Dofter i överflöd, folk i mängder och matte, vem är hon? Två små missöden i form av... hrm.. ja, bajs och kiss inträffade och det var säkert folk som blev irriterade över detta. Men vi städade ju undan efter herrn så... Försökte få mister att do the nr 2 innan vi åkte men han var bara intresserad av sin åkbur. Det var väl kanske mitt misstag. Borde kanske tagit ut honom på en prommis innan buren flyttades ut osv osv osv. Är förvisso ingen garanti att det skulle varit missödesfritt för det. Jag är väldigt nöjd ändå, för vi tog oss en liten fika innan vi åkte hem. Det är det underbara med stora gallerior, enda stället förutom hund caféer där man faktiskt kan lyckas få sig en kopp trots att vovsen är i närheten. Cash la sig ner efter en liten stund, och DET är jag tacksam för! Det bevisade bara att han kunde koppla av trots alla nya dofter och miljöer. Så jag är nöjd. Trots allt.

Det gick även kalasbra på shoppingfronten! *ler* Lyckades å hålla mig i skinnet! Det blev ett par jeans leggings, som jag hade planerat att köpa. De inhandlades på JC för 199 kr. Har inte testat dom än bara. Det tänkte jag INTE göra i provrummen, som jag säkert ändå inte hade kunnat komma in i med min eminenta permo. Dels en hund, och assistent. Nej tack! Gör det ju inte ens i vanliga fall utan hund i släptåg! Hehe... Men hoppas de ska funka bra på mig.

Sen tog vi oss en liten sväng till kära Classes! (Claes Ohlson that is) Jag kom på att jag ju skulle köpa en mjölkskummare. Väl där hittade jag även en kaffeburk som jag var tvungen o köpa. Den skrek ju på mig så innerligt. Var liksom tvungen å få tyst på'n! :) Den passade iallafall förträffligt bra här hemma! Så nu är det bara till att ta och göra en liten pytte-liten-mini-mini latte och inviga grejjan! :D Jag har ju redan druckit lite latte på espresso house, men..... jag är så sugen och det blir verkligen fantastiskt gott med den där latte art mjölken! Me like a lot!!
Så, de blir nog en sväng ut i köket nu. Fast jag inte borde. Men det är så mycket i den här världen som man inte borde. Min matstrupe får gnälla sen. Munnen vill  ha mer. *skratt* Well well, have it där ute i vida världen!!


Dagens projekt!

Tjo!

Idag ska jag och lurv åka in till Nordstan en sväng för lite miljöträning samt kombinerad shopping för matte *s* Dock med en strikt order av mannen i huset om att lämna handväskan i bilen. "Det är faktiskt stans värsta pic-pocket ställe." Så duktig som jag är ska jag göra prexis som han säger! Plånboken ska dock med! :D Däremot ska inga större inköp göras. Sådäså! Nähäpp, nu är de la dags o bege sig! Återkommer med rapport!

För övrigt, så blev hundkexen nog lite väl vetemjöliga. Funderar på att hitta på ett annat alternativ på någe vis för att kunna minska ner mjölet eller helt ta bort det. Hundar ÄR ju faktiskt rovdjur och ska egentligen inte äta så mycket spannmål. Särskilt inte små hundar... Däremot blev den torkade blodpuddingen hel stor favorit! Men högst slår dock den torkade kycklingen... Hehe.

mms-blogg

0-274bc18f80bd47e3fd17590c997f9a63.png

Kolla varifrån!

Jajihopp, testar väl på de här med mms-bloggning. Att jag för övrigt inte lär mig! Kaffe på kvällen är ingen hit om man heter erica! :P (Önskar att jag var lika trött som Cash är på bilden... En gammal bild dock. Men lika vanlig fortfarande. Så fort husse inte ligger på sin kudde, så ligger en annan lurv där.)

Jag gjorde mig en hemma-latte vid 8. Nu ligger jag här igen med sömnbrist! Men den blev rackarns god. Latten. Köpte mig "latte art"-mjölk häromdagen! Där snackar vi gott påhitt. Smask! Förutom att jag råkade micra den lite väl effektivt. Det sa poff, och sen var där mjölk över hela micron. Jaja, gott blev det iallafall!

Imorn ska vi iväg till Tingstad cash o inhandla pennor, papper o påsar till svärmor! Jag älskar att strosa där! Sen ska vi gå på 60-årspresentjakt! :D

Cash uppskattade verkligen dagens projekt förresten! Vi bakade hundkex och torkade blodpudding. Han har svassat runt i köket hela kvällen! När vi spelade guitar hero för fulla muggar! Här kommer receptet om nån vill ha. (Jenny, om du har lust kan du ju testa o lattja med glutenfritt mjöl!)

HUNDKEX

7,5 dl fullkornsmjöl
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetegroddar
0,5 dl matolja
2,5 dl riven ost
3 dl köttbuljong

Blanda havregryn med den varma buljongen och oljan, låt stå 5 min.
Tillsätt groddarna o osten, blanda väl. Blanda i mjölet, lite i sänder och arbeta degen. Kavla ut till en centimetertjock platta o ta ut valfria former. (lättast med ett vanligt dricksglas) Grädda i ugn 175 grader ca 50 min. Stäng av värmen men låt kexen stå inne över natten så de blir riktigt hårda. Förvaras torrt o luftigt.

- KRAM -


Nattsudd igen

Japp, förbaskat sent igen. Men inatt har jag iaf inte legat och snurrat bara. Gick ju faktiskt o la mig precis! Söta goa emma o jag har spelat guitar hero så ögon och fingrar började spy. Eller nåt!? Hade riktigt kul!! Innan det spelades det buzz, både högt och lågt :P Gick ganska bra iaf. Nä nu är de hög tid att sova! imorn ska jag jaga en bra däckfirma åt emmis! :) Å plocka ihop dagens torkade kyckling. (Som hundgodis åt Cash alltså. Gissa om de blev poppis?) Funderar även på att baka hundkex imorn. Får se om vi hinner med oss här hemma! God natt! - KRAM -

Svårt att sova anyone?

Natten till idag - vilket skämt! Kunde för allt i världen inte somna. Så klockan blev till morgon, och ingen sömn. När den tickat på till 06.30 somnade jag i ren utmattning... Var sådär lagomt pigg när telefonen ringde halv tio. Tack o lov att jag lätt somnade om. Hoppas verkligen att reprisen kommer utebli inatt. - KRAM -

vilken himla dag

Hade egentligen tänkt "spy galla" över dagen, men det är väl egentligen inte så mycket att säga. Det finns helt enkelt vissa människor som inte har en intakt hjärna, ej förmögna att förstå sitt eget bästa. De är dock förbaskat irriterande. Men samma grupp av människor är inte värda den mängd energi som det går åt för mig att vara så där fruktansvärt arg. Likt förbaskat var jag det. Förlåt att jag är så kryptisk, men jag kan inte skriva så mycket mer just nu. Dessutom måste jag ursäkta alla dessa mobilinlägg utan någon som helst tillstymmelse till bild! Sorry! Nähäpp, nu borde jag verkligen sova! Klockan är alldeles på tok för mycket! Natti! - KRAM -

lörd 1 aug kl 03.40

Åh gisses vad trött jag är!! Äntligen hemma efter en lång kväll :) Men en trevlig sådan! Drog iväg hem till Jonas kompis Fredrik och hängde lite med honom och hans bror Petter, mycket trevligt! Vid tio-snåret gav vi Fredriks familj lite lugn och ro (barn skulle nattas) och gick ner till vattnet en stund. Insåg snabbt att vi inte var ensamma där - hela jordens myggbestånd hade också samlats till träff! Jonas och Fredrik slängde ihop en liten eld! Tjohej som den rök, och så effektiv sen! Efter lite pyromani styrde vi kosan mot Golfen, där en polare till grabbarna skulle spela. A tribute to Eddie Medusa. Tro mig om jag säger att halva ön var där! Varmt, rörigt men rätt trevligt. Men nu är jag trött. För att inte tala om Cashen. Han har däckat i hallen. Undrar om han tänker komma och lägga sig? Ett är då säkert, det ska jag göra. NU! - KRAM - (ett något försenat inlägg. mobilen ville INTE som jag ville den natten, men nu är de iaf på plats)

RSS 2.0