underbart!

Vi har verkligen fått den perfekta hunden för vårt liv! Cash å jag gick å la oss rätt sent, kl 2. Jonas o en ytterst motvillig cash var upp på lite tvångskissning halv åtta. Sen rusade cash till sovrumsdörren. Jonas fick rycka in på jobbet en stund idag, så när dom ringde innan tio å sa att det var dags, skuttade cash till i rena förskräckelsen av ringsignalen. Sen somnade han om. Vi sov när Jonas kom hem igen.. Å vi sov tills klockan var kvart över ett! Då Jonas å jag slog upp våra ögon, å cashen sakta började vakna till. Han gick upp till husse å la sig på hans arm o blev gosad med. Det finns ju inget bättre än å bli kliad på magen, enligt vår hund. :) När husse tyckte att han var tvungen å gå upp bytte cash myspartner o kom å la sig på min kudde o pussade på mig. Så klockan var närmare tjugo i två innan cash kom upp och ut. Men inte skulle han kissa, nej, nej. In igen och la sig i sin bädd i sovrummet. Tills matte var påklädd och gick därifrån. Då var det inge kul å ligga där inne.. Jag tror inte att det är helt vanligt för en 4.5 månaders valp att vara så morgontrött som vår snöboll till hund! Eller vill jag bara tro det? :) Well, well! That's it for now. - KRAM -

alldeles för länge sen igen!

ja de är rackarns vad seg jag är på bloggfronten. men mitt liv har varit rätt hektiskt det senaste, å timmarna vid datorn har försvunnit markant! eller, jag har suttit en del vid datorn. men då har jag jobbat.. :) min kära svärmor har expanderat sin verksamhet! innan hade hon en tygaffär. nu har hon en tygaffär och en annan lokal med tandblekning och solarium! jag har kanske redan skrivit det här, förvirrad som jag börjar bli, men så är de iaf. marknadsföring är ju en viktig del när man står såhär i startgroparna. så erica har gjort foldrar, prislistor, hemsidor på datorn och skrivit 50 x 70 affischer för hand. men nu är det bara till och producera presentkort, så är det klart. eller, knappast klart, för det behövs alltid nåt nytt varje månad. men grovjobbet är iaf färdigt! byt ämne erica!

cashen å jag har tränat på läxan! å han är jätteduktig! vi skulle träna kontaktövningar. typ:

steg 1) håll en godis i handen, låt hunden nosa o försöka komma åt den. när hunden ger upp och söker din blick - beröm o ge godisen!
steg 2) håll en godis i handen, håll handen en bit ifrån, i ögonhöjd. när hunden söker din blick - beröm o ge godisen!
steg 3) vänd dig en "kvart" från hunden och invänta att den söker upp dig och din blick - beröm o ge godisen! det här var för svårt för cash i början, så jag väntade ett tag innan jag gav mig på det!
steg 4) koppla din hund, släng en godis framför hunden så pass att den inte når den. när hunden vänder på huvudet och söker din blick - beröm o ge godisen! här lärde jag mig att det var viktigt och berömma vid minsta lilla huvudrörelse åt rätt håll! men cash hade fattat grejjen när vi kommit såhär långt, han vände på hela huvudet vid första försöket! duktig kille! hehe.. vi tränade lite igår kväll. hade godispåsen bredvid mig i vardagsrummet. han var jätteduktig! det var bara det att när vi var färdiga med träningen då satt det en liten cash och vrålstirrade på mig. "jag gör ju rätt - GE MIG GODIS MATTE!!!" hehe.. vi tränade lite till.. sen fick han sitt tuggben. nä, den här dagen kräver att jag sätter igång på riktigt! har slängt in en tvätt, ska äta lite, sen:

13.30 sooooola!
14.00 sjukgymnastik
15.00 arbetsterapeuten kommer
17.15 åka o hämta kurskompisen
18.00 valpkurs! jag kommer vara helt slut ikväll å imorn... :)

- KRAM -

RSS 2.0