Kungens födelsedag så här den 30 april!


Har hittat en ny favorit *S*


Åh, jag vill ha!!!

Fick mitt nyhetsbrev från förrädiskt lättshopade Odla.nu och dom gjorde reklam för en cool sak! AeroGarden heter uppfinningen och jag vill, vill, vill ha!!! Hehe... Himla Odla.nu alltså!

Kastade mig in på youtube och hittade diverse videor. Mer eller mindre kommersiella *S* Men smart grej alltså!

 

Näpp nu är det alldeles strax dags att slänga igång kvällens sena middag. Köttfärslimpa, potatis, lingon och brunsås. Det ska bli fantastiskt smaskigt! Och imorn ska jag nog påbörja ett visst kalasbak! :)

 


A little road trip!

Jäpp, då är drygt 30 mil avklarade denna dag! Det var nämligen som så att min anpassning till bilen krånglade till sig rejält förra veckan. Jag låser ju fast mig på ett stolslås och den vägrade fungera på förarsidan. Helt dött. Men strömmen på höger platta fungerade, så min smarta karl drog sladden från höger knapp till vänster platta och vips så kunde man köra bilen säkert igen. Däremot fick ingen sitta på passagerarsidan. Och det var ju lite ohållbart. Dessutom fungerade inte helljuset och några andra småsaker. Vi hade en kvalificerad gissning Jonas och jag på att det kunde vara en säkring som gått, men det är ungefär tusen säkringar i min himla bil, så vi gjorde inte så mkt åt saken. Det var en del annat småpill som behövt fått sig en åtgärd under en tid så jag tyckte det var läge att åka till Jönköping och Permobil Autotech! Vi åkte iväg med färjan som gick tio i nio och hann med en snabb frukost på McD här hemma i stan, och sedan bar det iväg till Bankeryd/Jkpg. Vi kom fram 11.20 och jag hade bunkrat upp med sudoku böcker, kexchoklad, cola, knep & knåp och lite handarbete. Var med andra ord inställd på en heldag i verkstan. 12.10 åkte vi därifrån. Då var allt färdigt. :P Det Var en säkring som hade gått, och min tidigare problematik med att det enbart kommit hetluft ur fläktsystemet när man haft dom ställd mot fönstret, var helt som bortblåst. Det kom en hel del massa kylig luft vill jag lova. Det här är ett problem jag haft i en herrans massa år. Men tydligen inte nu? Jaja, alla småsaker som skulle fixas ordnades och som sagt så tog det inte mer än 50 minuter att bli färdig.

Jag hade bestämt träff med några vänner också och planen var att åka till Habo och träffa några vänner där en liten stund och sedan åka till A6 för att träffa några andra vänner vid 17-tiden. Insåg att det är ganska många timmar "över" enligt min ursprungliga plan som innebar Verkstad 11-16! Hehe.. Men mina Habo vänner var inte upptagna med annat än att de skulle äta lunch när jag ringde, nere i byn ;) Så vi hakade på! Sen åkte vi hem till dom ett tag och Swosch sa klockan så var den efter tre! Skulle möta min ena A6 vän kvart i fem och nästa vän halv sex. Så jag trodde för en stund att jag skulle få massa tid över, men timman innan kära J skulle anlända gick jättefort och sedan rusade tiden tills T kom och helt plötsligt satt vi och åt middag! Tid är ett väldigt relativt begrepp mina vänner! :)

Nu sitter jag här, ganska nyss hemkommen. Är trött i armar, axlar och rygg efter körningen. Dagen har varit väldigt intensiv, men är glad i hjärtat efter att ha fått umgås med några väldigt kära vänner!

Nya sommarblommor!!!

Nu har jag varit inne på en sån där farlig pengafällasida igen.... Odla.nu är ett hemskt farligt ställe, gå inte dit! :P Här är iallafall mina blommor, perenner, som jag råkade beställa! Dom ska komma nu i april/maj, så det ska bli himla spännande!!! :D Jag beställde:

Alpakleja 6 st
Höstflox 'Blue Paradise' 6 st
Höstöga 'Moonbeam' 3 st
Liljekonvalj 10 st
Nattljus 'Siskiyou Pink' 3 st
Skugglilja 'Purple Beauty' 3 st
Tremastarblomma 'Osprey' 3 st
Bonus - Näva 'Red Admiral' 3 st


Kvällens stjärna!

Jag tror jag svimmar! Borde det här ens vara möjligt?

Det är tyvärr inte hela klippet inser jag nu, men du kan se det här på TV4


Slottsskogen!

Idag åkte jag och Emmelie in till Slottsskogen med våra fyrbentingar! Det var inte riktigt lika tipp topp väder, men det dög :) Vi vandrade omkring bland sälar och älgar och hundarna var lite smått skeptiska till en del där i parken. Cash skällde ut getterna, men efter lite köttbullsfjäsk från min sida så var det ok tyckte herr lurv. Frank däremot han ville leka med getterna, och underdånig som han är så lade han sig på rygg framför getterna! Som vi skrattade :D Sen så pussades dom en snabbis också. Ja alltså geten och Frank. Det blev några timmars spatserande, det var en väldigt härlig dag!

Foto Emmelie

Foto Emmelie

Mycket fokus lades på att försöka få våra små att koncentrera sig på oss "mattar" och inte på alla andra djur, folk, dofter and you name it. Så om vi säger såhär, det har gått åt väldigt mycket köttbullar! Hehe... Men Cashen var Riktigt duktig, och jag var extremt stolt över honom vid vissa tidpunkter. Sen så dök Dragan Sniffowitczh upp och då var jag inte riktigt lika stolt och nöjd. För Så kul är det inte att ha en draghund som håller på å slita sönder min hand. *mutter* Men som oftast var han Riktigt Duktig! Fin är han också min lilla skruttis!

Foto Emmelie

Dom var väldigt duktiga båda två! Det blev bara så oerhört tydligt, hur mycket det är som händer i en unghunds liv och utveckling mellan 10 månader (Frank) till 16 månader (Cash) Dessutom till Franks försvar så blev han kastrerad för 2 veckor sedan, så han har inte fått gett utlopp för all sin energi på ett tag. Han kunde lätt jämföras med en kalv på grönbete idag! ;)

Foto Emmelie

Tack Emmelie för en härlig dag! Det gör vi snart igen! :D

Datortimmarna minskar drastiskt...

...i det här fantastiskt makalösa vårvädret! Var ute i princip hela dan igår och idag. Har fått lite färg i ansiktet faktiskt. Känns trevligt :) Fast jag känner att det hettar i ansiktet, så de blev kanske lite för mkt av de goda!

Igår gick Jonas loss på vår trädgård igen! Rabatten fick sig en uppfräschning och OJ vad den behövde det. Bra jobbat älskling! Och idag fick Cash sig en dos av fixandet. Jag klippte ner honom totalt. Fast jag och Emmelie orkade bara med 3/4 av honom ungefär. Så mage, ben och ansikte får bli en annan dag. Råkade klippa nästan intill skinnet på ett par ställen... Det ser ut som om han är rakad där! Ooops....

Men nu ska jag allt hoppa i säng strax, så han där inne i sovrummet blir tyst å nöjd nån gång! :P "ÄÄÄlskling, är du på gång??!" Men det är trevligt att vara efterlängtad... *ler*


Solen lyser och fliten hägrar!

Idag har vi fått en massa gjort igen! Det är så härligt! :D Sov länge som det sig bör på helgen och under tiden jag fick i mig lite frulle så donade Jonas på ute. Det plockades fram utemöbler och dynor och han dammsög dynlådan. Dynorna blev även piskade och hängdes för lite vädring. Sen tog vi oss en promenix ner till båten som skulle provstartas inför säsongen, och den startade fint. När vi kom hem så påbörjades det lilla projektet "plantera om alla blommorna" och eftersom det stod 20° i solen (Jonas gick i t-shirt när vi gick ner till båten!) så kunde vi fixa allt med blommorna ute på verandan. Det var så varmt så att till och med JAG svettades! Våren är kommen på riktigt!!! :D Utöver alla inneblommor så planterade Jonas vårt lilla pelaräppelträd som so far har fått stå i en stor kruka på verandan. Men nu är den planterad i jorden! Dessutom är vårt träd påväg att försvinna och istället ska där stå ett äppelträd! Och i ena rabatten har Kärleksörten fått byta plats och där den stått ska äppelträd nr 2 få bo! Så här har hänt en hel del idag! :D Och jag har fått färg i ansiktet... :)

En helt klart lyckad kväll!

Kvällen började lite panikartat då jag på färjan inser att jag glömt biljetterna hemma i köket på anslagstavlan. Grattis Erica. Bad snälla söta Emmelie att hämta dessa betydande lappar och komma med nästa färja vilket hon gjorde. TUSEN TACK igen stumpan! Sen drog vi vidare mot stan när leveransen var avklarad. Väl där gick allt som smort, vi fick ett bra bord lite vid sidan av allt surr och ståhej i restaurangen och menyn var som följer:

Förrätt
Fisk- och skaldjursterrine med sikromsmousse samt Appenzeller sticks

Varmrätt
(för min del) Rimmad dillbakad torskrygg med skaldjurs Pot-au-feu, färsk potatis och primörer
(för Jonas del) Hängmörad entrecôte med salviapesto, potatisecrassè och balsamicosky

Det var jättegott! Eller, ja, min torsk var väl förvisso inte de godaste jag ätit får jag väl tyvärr säga. Men förrätten var helt fantastisk och Jonas entrecôte var verkligen Grillad (den smakade kolgrillat!) Sen gick vi ner en trappa och spelade bort våra 120 kr i marker som ingick i paketet. Roulette är farligt :P Sen närmade sig klockan dags för show och vi bänkade oss intill den lilla scenen. Och om vi säger såhär, jag kände knappt igen Ted Åström! Han har blivit riktigt gammal faktiskt. 65 år närmare bestämt och i mitt huvud finns det en bild av honom som Olyckan och då såg han ut såhär:

Och det är ju lite annorlunda motför hur han ser ut nu om vi så säger :) För nu ikväll såg han ut ungefär såhär:

Inte HELT olik the man in Black himself faktiskt! Vi ska inte glömma Jerry Carlsson som också var med och spelade och gjorde sin egna tappning av Jerry Lee Lewis. Han var helt fantastisk!!! Både lät som orginalet och spelade piano som orginalet! Kan bara säga, Robert Wells och mr Norman, släng er i väggen! Är helt imponerad! Var tvungen och söka lite på youtube och hittade faktiskt både ett klipp med Ted när han gör sin Cash grej i något annat sammanhang och ett klipp med de båda herrarna som nån filmat förra året när dom gjorde den här showen. Det är inte så långt och inte helt världsbäst filmat, men en liten hint om vad vi lyssnat på iallafall. Sen var jag tvungen o slänga in orginalet också ;) Så håll till godo! Vi är i vart fall fantastiskt nöjda med kvällen! Och Jonas tog Teds och Jerrys autografer ;) Gonatt!

 


Kolla in den här tjejen!!!


Jahaja... Then what? :)

Har egentligen inget vettigt o säga känner jag. Mer än att jag har fastnat i ett sött litet spel. :P Det heter så mycket som Little Folk Of Faery och är ett sånt där typiskt ejja spel :) Och systerspel med för övrigt, ladda hem de vettja sys! ;) De är ett sånt där spel där man ska lösa massa små dilemman i ett litet samhälle, bestående av feer, pysslingar o annat löst folk! *ler* I skrivande stund håller jag på att laga en lampa! Hehe... Är även ett realtime spel, så den fortsätter jobba när jag stänger ner. I like!

Annars händer de inte mkt, går å väntar på att våren ska slå till på riktigt! De är iaf fina vårtecken i rabatterna!!! Allt är på väg upp ur jorden, det är väldans härligt å se!

Imorn ska Jonas bli lite förtidsfirad! Mamma hittade på nåt vänster en helt klart mitt-i-prick-present när hon fick ögonen på:

The story of Johnny Cash

Ring of Fire, I Walk the Line och Folsom Prison Blues - i april blir det Johnny Cash-show!

I april har kan du lära känna en av musikhistoriens giganter. Följ med skådespelaren och artisten Ted Åström på en resa genom legenden Johnny Cashs liv och musik. Trots ett turbulent liv skapade Cash magisk musik under fem decennier.

Showpaket inklusive tvårätters supé, show, entré och 60 kronor i spelmarker.


Så det ska bli mycket trevligt! Hoppas mannen i fråga blir nöjd :)
Får återkomma på lördag och återge lite av kvällen!

Ibland är det bra med nödlösningar

När en viss liten hund lägger sig på täcket så stackars matte inte orkar dra täcket över sig, då är det bra med värmedyna och pyjamas..... :P

Nu ska vi snart käka sill och potatis. Lite påskfirande i efterskott eller nåt :) En sak är då säker. Jag kommer aldrig tycka om Abbas sill nånsin igen. Sladdrig sill eller en sill som det är lite tuggmotstånd i? It's a tuff one. Not. :) Det går fort att bli bortskämd! Fortare än ljusets hastighet skulle jag vilja säga.

Till maten skall vi även titta på en av de längre filmerna jag någonsin sett tror jag. En 138 minuter lång, efterlängtad Shutter Island! Det kommer bli asbra! Iallafall är boken sjukt bra. Så nu har vi kanske lite för höga förhoppningar jag och bror, eller så kommer den att just infria dom alla. Kan ju iallafall hoppas! :)

Ta hand om sig där ute!

Gårdagens roligaste skämt!

Kära svärmor berättade en rolig (småsnuskig) historia igår, den löd ungefärså här:

Det var ett gammalt par i 90-års åldern som bodde på ett äldreboende. De var båda änka och änkling sedan tidigare, och de hade nu funnit varandra där på ålderns höst.

Mannen sa:
- Ja, det blir ju inte så mycket sex och sådär nu, men du kanske kan hålla i honom ett litet tag?
- Visst, svarade kvinnan, det gör jag gärna! Och de fortsatte att träffas under en tid där på hemmet.

Sen en dag så hittade inte kvinnan mannen. Hon letade honom överallt. Tillslut hittade hon honom hos en annan gammal dam, där Hon satt och Höll i Honom så som kvinnan hade fått göra tidigare. Kvinnan blev upprörd och utbrast:
- Men jag trodde att det var du och jag? Att VI hade något speciellt tillsammans?! VAD har hon som inte jag har?
- Parkinson!!! svarade mannen.

Bättre?

Efter lite klagomål så gjorde jag en ny header :P Den får duga så länge! :)

För övrigt vill jag passa på att önska alla där ute i wida wärlden en riktigt härlig, trevlig och Glad Påsk!

RSS 2.0