Lillebror är äntligen här!

Så härligt att ha honom på plats! Vi insåg att det var ett bra tag sedan sist. Det måste ha varit 14 feb förra året. Det har hänt en hel del i vårt kök insåg vi iallafall sedan hans senaste besök. Men nu är ordningen återställd ;)

Nähepp, nu ska jag dra iväg till apoteket... Måste köpa mera betablockare, dom håller på å ta slut! :)

Tjipp så länge!

Sådärja

Då var den lite uppfräschad iallafall. Vill egentligen göra om hela klabbet på "riktigt" men det får bli en annan gång... Nu får den här ha detta ansikte ett tag!

Nähä, dags att vika lite tvätt innan det är bums i säng.

Imorn kommer kära älskade lillebrooooor!!! Yiihaa! :D Hihi...

Varning för designkaos! :P

Tänkte ändra bloggens design lite, och jag orkar inte börja om helt från början, så om allt börjar se gräsligt ut här om några timmar, eller framöver någon dag så vet du varför! :)

Flitens lampa!

Natten blev en händelserik upplevelse! Satt i godan ro vid datorn och bloggade när Jonas ringde kl 00.45. Han undrade om jag kunde hinna med färjan som skulle gå 00.50! Lite optimistiskt... *ler* Han fick ringa färjan och be dom stanna en liten stund tills jag kom med den, och de ställde upp på detta. Ytterst vänligt! Anledningen var att jag skulle rycka in som fyllechaffis, då en kille lyckats fått i sig för mkt på deras fest i stan. Man är ju vänligheten själv *fniss* så jag, ass och vovve packade in oss i bilen och ilade till färjan. Den stod med bommarna nere och klockan var typ fem i ett, men när de såg mig komma så åkte bommarna upp och off we went. Efter lite felkörning från min sida så hittade jag tillslut min kära andra hälft och vi kom iväg lagomt till att hinna med nästa färja hem 02.10. Det var ju bara det att det gick över till sommartid inatt som bekant, så vi kom därmed hem med 03.10 färjan och kvällen blev en aning senare än planerad! *s* Slocknade som om jag blev klubbad efter 4 nån gång. Så idag har här sooovits som aldrig förr. Både vi av det mänskliga släktet och den här lilla fyrbentingen vi har har sovit hårt och länge. De var gött, fast jag var rätt trött när jag vaknade ändå... :)

Så idag, då har vi fått gjort någt välbehövligt! Vi tömde kyl och frys. Frostade av frysen och slängde en massa skit som behövdes slängas ur både frys och kyl. Rengjorde båda nämnda vitvaror, och nu är de fräscha och fina igen! Jag stod vid disken och diskade lådor för kung och fosterland, och Jonas gnuggade ren kylen och frysen invändigt och gick loss på hyllorna i kylen. Så nu är den biten avklarad! Riktigt härlit faktiskt! Det har hänt en del såna där saker av lite större kaliber den senaste veckan. Bland annat så är mina sommardäck på! We like! :)

Tack min älskling för insatserna! :)

Lillplutten!

Hittade en hel del gamla bilder i arkivtet och på datorn på Cash! Titta så liten han var en gång i tiden (för ett år sedan, hemska värld vad tiden går undan!) Vår lille sötis!











Och så här stor och fin är han ju nu! :)


And home they went!

Nu har vi haft kära mams o paps här på besök över helgen! Vi har haft en ytterst soft och härlig sådan! Det blev inte många knop gjorda, och ack så fantastiskt härligt det är ibland! :) Vi har gäspat ikapp skulle man även kunna säga. Men nu är dom hemma igen, efter en ganska intensiv dag som kontrast till övriga dagar! Pappa fick hämta sin kära saxofon som varit på lagning - igen ;) Och en tripp till K-backa hann vi med också, med både info träff och lunch/middag innan vi hamnade på landvetter för en fika innan de vandrade mot flyget som tog dem norrut! Mitt noga planerade tidsschema satt som en smäck *s*

Jag tror att lilleman lurven blev helt matt av besöket :) För ikväll när jag kom hem efter ovan nämnda tripp så fann jag honom sovandes, och sovandes. Han har förflyttat sig i huset, men oftast lagt sig ner för att sova. Bredvid mig på soffan i datarummet, bakom mig på golvet i samma rum har han legat en bra stund nu, och ute i vardagsrummet slaggades det när jag kom hem. En trött liten general! Är säkert ovant att hålla reda på så många människor i flera dagar. Bra de, ja gillar't! Nu förflyttade han sig visst till sin bädd här inne, och somnade igen...

Som alltid och åter alltid, är det lika tomt när man kommer hem efter att ha skjutsat paranteserna till flyget. Nu dröjer det 3 månader innan jag får träffa dom igen, men då är det jag som åker norrut för min ovanligt långa sommarvistelse i norr! Men innan dess kommer kära älskade bror ner! Dessutom kommer han ju om bara en vecka! We Like! :D

Tack för titten mamma o pappa! Alltid härligt att få rå om er här hemma hos oss! :D Välkomna tillbaka snart igen! ;)

Lyckopiller!

Hittade den här videon på Charlotte Perellis blogg, och jag bara MÅSTE lägga upp den även jag. Snacka om att killarna är musikgenier!!! Jag är helt såld! :D

Sen kunde jag såklart inte riktigt få nog av Sam Tsui (sång) och Kurt Schneider (musikarrangemang), så här kommer en låt till.


Manna igen

Till dig, Herre, lyfter jag min själ. Min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma på skam, låt inte mina fiender jubla över mig. Nej, ingen kommer på skam som hoppas på dig. På skam kommer de som utan orsak handlar svekfullt.
Psaltaren 25:1 - 3

Dagens drivkraft

Ty vi lever här i tro, utan att se.
2 Korintierbrevet 5:7

JAA och NEEJ!

Timrå är färdiga för slutspel! Ytterst trevligt!!! Inte för att jag supportade och kollade på matchen, men sista sekunderna sågs iallafall ;) KUL helt enkelt!

Däremot skulle ju Salem vunnit ikväll! Så snubblande nära.... Tror tyvärr inte att Anna kommer ha en gnutta till chans i Oslo nämligen. Blir nog en botten notering där misstänker jag. Skrutt!!!

Idag var lurven ut med sin "farmor" och gick Hönö runt igen. Han var helt färdig efteråt. Maddlan som jobbar ikväll frågade honom om han skulle med ut och kissa några timmar efter han kommit in från promenaden. Då låg han på sin kudde. Han tittade lite slött upp vid frågan, och när jag frågade honom om han inte skulle gå ut och kissa då la han sig bestämt ner på kudden med huvudet igen. Så var det med den saken. Sen låg han där o sov en bra stund. Han fick en tjurmuskel sen när han piggnat till, och den höll honom sysselsatt ytterligare nån timma. Trevligt när de där små liven underhåller sig själva!

Jäpp, de var allt för ikväll. Tjipp!

Vååår!

Idag kom så den efterlängtade våren! I alla fall för en dag! Hoppas på att det kommer hålla i sig nu, men jag vågar nog inte tro på de faktiskt... Men idag är det helt fantastiskt ute! Gick bort till djuraffären och vägde lurven. Nu väger han 6,7 kg och jag tror att den kanske är rätt lagom. Bara han inte går upp så ska det nog gå bra med den här vikten! G som äger affären tyckte inte att han var överviktig, o de kändes skönt å höra... Men som sagt, upp får han inte gå! Det var hur som haver helt underbart ute, och när vi kom hem efter ca 80 min så ville jag inte gå in... Men tillslut kallade livet, och jag fick ge med mig. Termometern strålade då 10.2º YIHOOOO!

Kom bara kom våren, du är så hjärtligt välkommen!!!

Heldag med vovvsen!

I måndags hade jag och min kära assistent Emmelie en heldag med våra hundar. Det började med att vi åkte hem till henne och hämtade upp hennes hund, sen vandrade vi bort till två djuraffärer och provade bland annat den där klövjeväskan som jag suktar efter. Han HATADE den. Men men, det skiter jag i. Han ska ha en väska sen. Punkt! Passade även på att prova en halti på honom eftersom jag känner att mina händer och armar gråter floder efter de där promenaderna när han är allt annat än exemplarisk i sin koppelgång. Det hatade han ännu mer. Men jag ska fundera lite på det så får jag se hur det blir... Han blev helt klart mer följsam med den på. När vi så tillslut hade kommit oss till bilen igen så hade det helt plötsligt redan gått två timmar av vår dag! Vi som bara skulle gå ut med hundarna lite innan vi åkte iväg för stadsträningen - som var målet för dagen! Men vi åkte in till nordstan och killarna var jätteduktiga! Har satt upp som mål nu att åka in iallafall en gång i månaden med dom så det blir något utav träningen. Cash har varit inne där bara 3 gånger om jag räknar rätt, med måndagen inräknat. De är lite lite kan jag tycka. Så nu ska här bli ändring! :P Jag passade på att shoppa till älskade lillsys som fyllde år i tisdags! Kan inte gärna skriva vad som inhandlades, men kan säga att jag är rätt nöjd! :) Hundarna låg och tittade på medans det shoppades, rätt gött faktiskt. Efter lite donken och shopping så åkte vi hem, och jag tror att det totalt hade gått närmare 5 timmar sedan vi gav oss iväg! Behöver jag säga att vi hade två stentrötta hundar efteråt? Det var för övrigt inte bara dom som var trötta, Emmelie och jag var helt slutkörda!

Har precis avslutat en omgång pälsvård. Det är så skönt att han är kortklippt! Det tog inte mycket mer än en halvtimma och borsta igenom honom ikväll! Sen passade jag på att klippa lite på hans mohawk också! Hihi... Han är så söt vår lilla prins! Även om han går med stora kliv in i tonåren... Phu!!!

Nu är det inte många dagar kvar innan mamma o pappa kommer! Det ska bli rackarns skoj alltså! Ser verkligen fram emot detta! :D Vet en liten fyrbenting som kommer bli överlycklig med! :D

Nähäpp, ta hand om sig där ute!

Hög tid för uppdatering!

Jag får be om ursäkt att det inte varit någon aktivitet här på bloggen. Sorry! Men här kommer iallafall en snabbgenomgång av veckan som gått!

Lördag Jösses vilken rolig dag! Jag skrattade så jag grät stundtals, och detta tackar vi Persson, Matte, Sofia och Bohm för! När Jonas och jag träffades så hade han och grabbarna ett stående koncept på lördagarna. Det vankades som oftast "Pling" hos någon med canal plus. Fem-kronorna åker fram och spelet kan börja. Det kanske bara är jag som är ovan vid detta evenemang men i korta drag så gör man som följer: varje person väljer ett lag (det handlar alltså om fotboll och premier league) och laddar upp med sina mynt. När så matchen är igång så måste man slänga in en femma varje gång det plingar i nån match. Är det då ett lag som någon har valt så går pengarna till denne, är det inget valt lag så lämnas pengarna i den växande potten. Persson den skurken tog hem "storkovan" även denna gång, tydligen var det samma sak sist de plingade. Till saken hör att det är riktigt länge sen sist, jag vet inte riktigt om jag sett de 4 pöjkan samlade så där utan hockeyn som anledning på ja jag vet inte riktigt hur länge? Inte sen vi flyttade ihop tror jag, och det är ju snart 4 år sen! Så jag tycker det var riktigt himla tokskoj att de ville komma hem till oss och hänga! Persson fick åka hem efter plingandet, till sambo och barn som kallade på uppmärksamheten *ler* Men resten av gänget hängde hemma hos oss tills sista bussen skulle ta dom hem, vilket blev att de åkte iväg med färjan som gick tio i tre! Kvällen gick vidare i spelets tecken, med sällskapsspel och hör och häpna Sing Star! Sofia och jag vann stort över grabbarna! Weeihooo! Hihi.... Här kommer så tillslut lite bilder om detta event! *s* Ja just det, det var ju en till liten kille med - Zlatan! En 5-årig liten affenpinscher som var ännu mer avvaktande än vad lilleman kan vara.

Sofia har öppnat en av de där lömska ölen som fullkomligen skickade iväg en kaskad av   skum så fort de öppnades! Skitskumma bokstavligt talat! :P

Persson ser mest bara glad ut! *ler*

Bohm, Matte och mr knas Jonas!

Ännu en av de där hopplösa ölen
som intas av Matte :)

Matte och hans Sofia, när vi spelade
Gallimatias. Det är ett sjukt roligt spel
om jag får säga min mening! ;)




Zlatan lärde Cash rackartyg, när han
visade hur man gjorde när man hoppade upp
på ryggstödet av soffan och vandrade ner
på armstödet... Grr!
Tur nog så är det inget som upprepats sen! :P


Zlatan och Cash sniffar lite, lite
försiktigt på varandra. Två
väldigt försiktiga generaler!




Zlatan blev trötter och
gick och gömde sig bakom
första bästa kudde! :)




Tyckte att det här kortet blev så fint
på Bohm och Cash! Han satt sådär rätt
länge, tror han tyckte de var mysigt!
Eller, det tror jag allt att båda
grabbarna tyckte ;)





Söndag Jag fick helt enkelt nog. Skämdes som en hund och tog tjuren vid hornen. Cash hade gräsliga tovor i typ hela pälsen. Det var faktiskt riktigt fruktansvärt. Än en gång världens sämsta matte... Hade ju låtit hans päls varit lite längre över vintern, och det innebär ju även mycket mer pälsvård som jag inte utfört som jag borde. Så på söndagen fick det helt enkelt bli som det blev med Cash kontra kylan. Pälsen skulle VÄCK! Emmelie och jag jobbade på varsit håll i 2.5 timma, och då var han ändå inte klar... Men det fick räcka för den dagen. Han fick lite kycklingbakben tyvärr, för där var riktigt, riktigt hemska tovor... Men han är söt ändå! Och en sån fantastiskt härlig mjuk och len liten kille vi har nu! ;)


Måndag & tisdag har liksom flutit ihop för mig, och jag är väldigt osäker på vad vi gjorde när! *S* Men jag har för mig att det var promenader på en timma båda dagarna och vägning av herr lurv. Efter all päls åkt av så hade det minskat med 2hg på vågen. Hur mycket som är kroppsfett är jag osäker på dock. Men hur som helst så har våren äntligen börjat visat sig hos oss och det är helt ljuvligt!!! Mindre ljuvligt är hur Cash ser ut när man kommer in, men så är det och så får det vara. Men det är inte så najs med kolsvarta ben och mage.

Onsdag Dagen drog igång årets projekt på allvar. Det handlar om kulturskolans årliga projekt, och det känns som alltid som ett enda stort kaos när den första genomdragningen är avklarad. Man tänker som alltid att, hur i sjutton ska det här kunna bli en föreställning??? Men det brukar ändå kunna bli riktigt bra när det väl gäller, det är ett märkligt fenomen det där... De är la inte värt att lägga upp för många bilder på repet såhär veckorna innan, men tre bilder kommer iallafall här!

Foto av Emmelie

Torsdag & fredag innebar mera ut och vandra för Cashen. Svärmor tog med honom ut på en rask promenad runt hela Hönö bägge dagarna, och jag är oerhört tacksam! Nu är det min starka förhoppning och övertygelse att han SKA fortsätta gå ner i vikt! Dessutom tycker jag att han äter lite sämre nu när han bara äter light fodret. Nu är jag på jakt efter en riktigt bra klövjeväska. Sen så är det allvar på riktigt! ;) Har hittat den här på nätet som jag tycker verkar vara riktigt himla skitbra. Men kostar 850 kr på rea, annars en hundring till. Det finns en annan variant också, en blå, som är lite billigare. Men den här har en sak som jag gillar. Nämligen inbyggda vattenbehållare i bägge väskorna, och ett komprimeringssystem som tydligen ska fördela tynden om jag fattar rätt. Jaja, vi får se vad det blir. Men den här ligger högt i topp hos mig just nu, ännu mer sedan jag hittade måtten på tillverkarens sida, så då vågar man ju faktiskt beställa den. Här hittar man den.


RSS 2.0