Sjukhus, sjukhus hela dan!

Dagen har spenderats på Mölndals sjukhus. Ett av våra tre av den varan här i la stada. Faktiskt ett av de snabbare måste jag nog också säga. När det gäller akuten alltså, där räcker det oftast med "bara" en 3-5 timmar istället för Sahlgrenskas 12-15 timmar innan man träffar en läkare! Jaja, nog om det. Jag skulle infinna mig på klinisk fysiologi kl 11.00 idag för att få en del kontrastvätska inkörd i armen *s* Anledningen är att jag är med i en forskningsstudie som alla med en muskelsjukdom blivit erbjuden att delta i (om man tillhör Neuromuskulärt Centrum i Göteborg dvs.) För att kortfattat försöka beskriva vad den går ut på, med min lekmannakunskap så ska dom dels försöka hitta ett nytt sätt att mäta njurfunktion på oss med en primär muskelsjukdom. Eftersom ämnet man mäter hänger ihop med mukelmassan. Det blir oftast svårmätt på oss m a o! Så nu jobbas det på att försöka hitta ett bättre sätt helt enkelt.

Sen så kan det även vara så vid en muskelsjukdom att den ger ett felaktigt värde när man ska ta prover vid en eventuell hjärtinfarkt. För tydligen kan det ge utslag med sådana infarktsmarkörer när personen med en muskelsjudom i själva verket inte alls har någon påverkan på hjärtat. Märklig mening, men ni förstår kanske. Skyller på dålig sömn! ;) De ska tydligen även mäta bentätheten i den här studien. Så idag var mitt tredje undersökningstillfälle skulle man kunna säga.

1. Det togs en drös med prover i januari. Närmare bestämt 8-9 rör! EKG togs, och blodtryck.
2. Var iväg på en scanning av kroppen, där de kunde mäta för just bentäthet bl a. Låg på en brits och en laser scanner åkte över kroppen fram och tillbaka! Den vägde och skulle egentligen mätt mig också, men jag är ju så himla krokig med alla mina kontrakturer att det måttet knappast stämmer speciellt mkt! Den räknade även ut min fettprocent! Vilket jag är himla intresserad av att få veta med tanke på att mitt BMI inte alls är så "illa" som jag egentligen tycker de borde va! *S* Ska höra med folket på sjukhuset sen för o få veta lite om alla mina prover!
3. Dagens njurfunktionsmätning som alltså bestod i att få en dos kontrastvätska och sedan vänta 4 timmar för att sedan ta ett blodprov! Så här fin var min hand efter det! :)

 

Men eftersom jag känt mig lite skum i bröstet med lite hjärtrusning och en allmänt konstig känsla så uppsökte jag akuten efter kontrastvätskan. Där satt jag efter mera prover, EKG, blodtryck och temp och väntade på att få träffa en läkare som vandrade in efter 3 timmar :) Hon hade inte sett något konstigt, och alla prover var bra. Så jag fick lugnat mig och hjärtat som oroat sig lite med de orden! Tog mitt pick och pack och käkade lite på sjukhusets restaurang som väl inte är den allra bästa. Men nån mat i magen var ett måste! Sen vandrade vi tillbaka till fyslab för det där lilla provet och sen fick vi åka heeeem....! Det var himla gött ska jag säga!

 

Och nu ska jag och min sargade kropp hoppa i säng, för jag är dyngtrött! *ler* Ha de!


Ja det är väl på tiden?!

Får be så hemskt mycket om ursäkt för min fullständiga frånvaro. Har haft total bloggtorka, och dels har jag en väldigt irriterande öm axel som gör ont när jag skriver. Det har liksom inte lockat till några skriverier direkt! Men jag tänkte att jag iallafall fick titta in och säga hej, jag lever! ;)

Det har hunnit hända en hel del här hemma sedan sist, för pinsamt nog så är det ju en månad sedan jag fick till någon text. Min kära mor, syster och systerson var ner i februari! Lilleman fick flyga för första (men då rakt inte sista) gången! Resan gick strålande bra, och typ 5 min innan landning så lyckades Casper somna *s* Så här söt är man när man flyger!

Det var så otroligt mysigt att få rå om dom alla tre i några dagar, och särskillt mysigt är det såklart att pussa på den här lilla plutten! ;)

Förvisso föredrar jag nog uppsynen här nedanför med tanke på pussandet ;)

 

Vårt härliga lilla charmtroll! *ler* Man kan nog inte bli mer stolt moster än så här tror jag! *ler*

Ja, sen så hade jag lyckan att få ha lillebror här i några dagar nu i veckan också! Har tyvärr inga bilder i burken på detta, jag tror jag även glömde fota maten i måndags när vi var på en av våra favoritställen i stan. Just nu är min globetrottande bror i Paris och har ett stycke spelning. Imorn spelar dom i London! Och på söndag kommer han hem till norrland igen och då ska lillasyster firas! Önskar vid såna tillfällen framförallt, att sverige inte vore så himla avlångt! Jaja, ska inte tjata mer om detta.

 

Aj, nu skriker axeln åt mig att jag verkligen borde sluta med detta... Hoppas innerligt att mina laserbehandlingar ska ge valuta för pengarna. Gjorde min första i tisdags och det gjorde faktiskt mindre ont efteråt. Men nu har värken kommit smygande allt eftersom igen. Längtar tills tisdagens omgång!

 

Jag och Cash sitter o väntar på att herrn i huset ska komma hem med mat! Har tänkt testat "Malins Frestelser" denna fredag! Hur låter inte den här menyn?

 

Läckert före: TOMATBRUSCHETTA MED PARMASKINKA
Varmrätt: CITRONSTEKT FLÄSKYTTERFILÉ MED KRÄMIG PARMESANPASTA
Sött efter: CAPPUCCINOPANACOTTA

3-rätters för 150 kronor får bli den här helgens lyx! Imorn blir det korvstroganoff ;)

RSS 2.0