Jag vill ju sova!

Och jag är dessutom väldigt trött! Men ändå vill kroppen inte riktigt komma till ro. Önskar att jag besatt samma färdigheter som både Jonas och Cash. Dom bara kastar sig i säng o sover nästan innan huvudet landat på kudden respektive tassar. JAG VILL OCKSÅ BARA KUNNA SLOCKNA som på beställning. Suck! Imorn tror jag att jag ska baka lite scones till frukost. Har varit sugen i flera månader men inte fått tummen ur i vanlig ordning! Får bli ändring på de. Dessutom ska garderoben bli helt färdig! Nähä... Om man skulle göra ett seriöst sov-försök?

Phu...

Operation Garderob är igång på allvar. Idag var min älskling och jag till det fantastiska Ikea! Det inhandlades 15 nya trådkorgar på hjul. De var inte så himla billigt, men BRA kommer det bli! Jag är snart klar med min del, och sketen vad mycket kläder jag har! Det fick dock ryka lite som kommer gå till Lettland med svärfar nästa år. Men hur som haver - så skönt det är att få ordning! Mina tröjor hänger numera istället för att ligga på hög så man bara ser det översta lagret. Fortsättning imorn! G´natt!

Jösses en sån dag!

Oh my vad jag är trött!!! Det känns som om jag är helt urblåst i skallen (ja tackar för alla fina pikar jag la upp det för där då! Undanbedes vänligen men bestämt! *s*)

Om vi säger som så här. Man blir väldigt trött av att vara ute i friska, blåsiga, kyliga luften i 7 timmar! Att dessutom åka färja i en dryg timma x2 i blåsten gör en ännu tröttare! Cash kunde inte beskriva det bättre än vad han gör här på bilden. *ler* Vi kom hem, beställde mat och hunden slocknade under soffan. Det blir inte en sen kväll ikväll. Eller så kommer jag in i hundrasjuttioelfte andningen?

Hur det gick i matchen? Jo tack fint! Våra grabbs vann med 3-1 där på bortaplan! Och vi var lika många hönö supportrar som det var hemmapublik *ler* Tror vår ölande klack hördes mer däremot. *asg*

"Draaa dom i pisserännan, draaa dom i pisserännan......!"

Dock fick vi en kille skadad rätt ordentligt.. :( Hans knä är nog inte mycket att hurra för tror vi. Det mesta har nog tyvärr gått sönder där.. Han bars av planen och låg på en bår tills matchen var slut och ambulansen kom. Och Jonas har rätt ont i sin ena fot. Han fick en smäll från två spelare samtidigt, en på foten och en på vaden. Han haltar fram här hemma nu och "ajjar till" lite titt som tätt när han glömmer av sig...

De är farligt med sport! De är de jag alltid sagt!

Så är det!

Det finns risk att jag får stämpeln fjortis i pannan nu, men de skiter jag faktiskt i! Jag har bokat biljett till Backstreet Boys den 4 december! Tar tåget upp på fredan, det är framme vid 14-tiden. Har även bokat hotell över natten och tåget hem på lördagen går strax efter 18. Ska bli så kul! Och en lite spännande sak kommer att bli att åka tunnelbanan med permon! Ska tydligen gå utmärkt sägs det. För min PUCKADE KOMMUN har "slutat" med färdtjänst i annan kommun!!! Jag blir så trött... Visst, ok om de funkar i sthlm. Men i t ex Sundsvall då? Där kan jag sannerligen inte åka kommunalt. Idioter... Ska luska i de där nån dag. Vet bara inte hur jag ska börja. Jaja, hur som haver - det ska bli sjukt kul! Men innan dess så ska jag gå på Ladies night med söta rara emma! (tack igen sweetie för detta!!) och så ska hon och jag åka upp till sundsvall i några dar! Vi ska gå på Kvartersteaterns jubileumskonsa! Bara en massa roliga saker! Weeihooo! :D Vi börjar det hela med att åka till donsö på lördag med Hönö IS. Vi kommer tydligen bli 100 pers som åker över! Rätt coolt faktiskt! Vi blir kanske fler Hönö supportrar än hemmalaget *fniss*

Jovars

Det börjar väl lugna sig en aning. Eller så är jag van nu? Vilket påminde mig att jag skulle ringa gyn igen och kolla om min läkare glömt ringa mig eller bara haft för mkt på agendan.

Sådär, sagt och gjort. Barnmorskan trodde de var att hon inte hunnit. Ny lapp lagd på min läkares bord... Hoppas hon ringer snart. Fick lite cyst-känning igårkväll och fick lite panik. Ville inte ha en repris, ringde därför sjukvårdsupplysningen för att få veta hur många diklofenak jag kunde trycka i mig. Hon tyckte jag bara skulle ta 50mg och 1g panodil istället för 75mg diklofenak. Så jag gjorde givetvis som hon sa och gick och la mig för att läsa min kära älskade födelsedagspresentbok Fyrvaktaren, som nu är utläst *s* Värken släppte inte, men det blev tack och lov inte heller värre, så jag vet inte riktigt om jag tycker att pillren gjorde så mycket nytta. Men samtidigt var det kanske precis det dom gjorde? Jag vill iallafall få ett RIKTIGT vapen att ta till istället för det här, om skiten skulle visa sitt fula tryne igen. För det här skulle aldrig räcka om det blev som sist... Inte en susning. Jag har alltid brutit ner mediciner för lätt, dvs dom biter inte riktigt på mig och har aldrig gjort. Redan när jag var lill-liten var en alvedon samma sak som en fis i rymden. Det bet enbart på febern. Men som smärtlindring är de fullkomligt värdelösa. Hehe, som när jag knäckte några revben, en 3-4 styckna (ramlade av en häst) så fick jag det dåvarande rävgiftet som jag såklart helt har glömt namnet på, men de skrev ganska flitigt ut och var väl likvärdiga i styrka med diklofenak. Jag knaprade nog dom lite för tätt de första dagarna och i en rätt hög dos, så jag kände mig helt groggy. Ringde efter några dagar och frågade om dom inte hade några starkare saker för jag tyckte inte de gav nån verkan längre. Stackars sjuksyster, hon blev förskräckt och utbrast "Men! De är ju de starkaste vi skriver ut sådär! Du får nog ta det lite lugnare med de där!" Distalgesic hette dom ja! Nu kom jag på det. Dom finns inte längre att få tag på. Det var nån gång när jag bad min läkare om en stark värktablett, typ som distalgesic eller nåt sånt sa jag. "Det rävgiftet?? Nej du, dom skriver man inte ut längre" De avskaffades visst 2005-02-28 enligt fass.se Tänk vad mycket man stoppat i sig under årens lopp. Undrar hur mycket av det som var "the shit" då, som idag anses som snudd på livsfarligt? Jaja, nu slutar vi gnäller över detta!

Min käraste är ute och gör lite ärenden å min bils vägnar. Det ska inskaffas en ny vajer till rampen (den som sitter där nu och drar in rampen håller på att gå av - igen), och nya torkarblad och kollas upp vad däckfirman vill ha för 2 par nya vinterdäck. Vad SKÖNT det är att ha en andra hälft! Hihi... Han är bra på mycket min älskade! *ler*

Idag har Cash och jag tränat på det där lite svåra momentet att gå från ligg till sitt. Men han var skitduktig idag! Det funkade utan större problem! Men så var han sjukt taggad också, jag hade ju varit en sanslöst generös matte och torkat kycklinglever OCH kycklingrester från gårdagens middag. Hade han varit en drägglande hund hade nog hela köksgolvet varit blött. *s* Han var såå i gasen och det är ju så himla mycket lättare att träna en hund med lite energi än den där soffpotatissidan han också har! Hehe.. Vi tränade på rätt länge, tills det nästan kändes som att vi tränat för mycket. Men tänkte ta en sväng till om en liten, liten stund. Just nu ligger han och sover. Vi fick nämligen i uppgift på Vardagslydnaden sist att träna på sitt, ligg, stå och utmana våra fyrbentingar att inte anta vad det är vi ska säga, utan faktiskt lyssna på vilket kommando det är vi säger. För väldigt ofta så brukar de små rackarna göra vad de tror man säger istället för att göra det man säger. Träna sitt ett tag och be din hund ligga, så sätter den sig säkert. Och tvärtom. För den förväntar sig att det är det du kommer be den om. Cash kan vara lite väl nonchalant, så vi försöker att jobba på den där lyhördheten. Det ska nog bli en bra kille av honom också. *ler*
Han är ju faktiskt bara 9 månader!


Trött och leds...

Jag vill ha tillbaka mitt liv! Inte för att det är så enkelt till "vardags" men det är då bra mycket bättre än det här enerverande tillståndet. Egentligen mår jag inte jättedåligt. Men det tär på mig att gå med en konstant påminnelse i äggstocken och gallan. Dom två tampas nämligen just nu om min uppmäärksamhet. Jag tror att det som gör mig mest olustig i allt det här, är för att de båda känns som två tickande bomber. Och det oroar mig. Men jag försöker göra allt jag kan just nu för att hålla det så passivt jag bara kan. Knaprar 100mg diklofenak per dag, borde kanske öka till 150, men vet inte om matstrupen pallar. Häller i mig mängder av alpnaerings kronärtskockdrink (som minskar gallproduktionen och lugnar ner magar i allmänhet) och äter små portioner av barnmat. Jippi. Ja, och just det. På söndag är det kalas. Då fyller jag år. Sån fantastisk tajming.

Hmm...

1. VAD CITODON ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

Citodon innehåller två smärtstillande substanser (paracetamol och kodein), som verkar på olika sätt. Paracetamol har både smärtstillande och febernedsättande verkan. Kodein förstärker den smärtstillande effekten.

Citodon används mot värk och smärtor. Citodon kan användas av personer med känslig mage eller magsår och personer med ökad blödningsbenägenhet.

2. INNAN DU ANVÄNDER CITODON

Använd inte Citodon

- om du är allergisk (överkänslig) mot paracetamol, kodein eller något av övriga innehållsämnen i Citodon

- om du lider av gallvägsbesvär.


TYPISKT!

En äkta helvetesnatt...

Fy, fy, fy, fy - vill inte vara med om en sån här repris till. :(

Jag har haft lite småkänningar i cystan de senaste dagarna, och nån gång vid 4 tiden inatt vaknade jag av att det molvärkte rätt rejält. Väckte stackars Jonas som fick gå och hämta 2 st Eeze, men de gav noll verkan. Vid det här laget hade jag fruktansvärt ont och bannade mig själv att jag inte testade en citodon istället. Samtidigt bara gråter jag av att det gör så fruktansvärt ont och Jonas min stackars älskade trycker sin tumme som en galning i vekryggen. Konstaterar att det måste vara cystan/äggstocken igen, eftersom det inte känns ett Dugg bättre om han trycker på vänster sida. Han frågar mig om jag inte ska ta en citodon ändå, men jag vågar inte chansa. Han ringer sjukvårdsupplysningen och klockan är 4.40. Jag håller på å gå i taket av smärta och dom säger att det är lugnt att kombinera. Sätter mig upp och nästan skriker - det gör så ONT! Jonas konstaterar "ok, du ska inte sitta alltså." Han är en ängel min stackars älskling, lägger mig på sin arm och trycker mig i ryggen med all kraft. Vid 6-6.30 nån gång börjar Cash gnälla. Lyckan är fullkomlig för min trötta, trötta hjälte när han suckar och går ut med hunden. När klockan är 7 har jag fortfarande inte riktigt somnat, och värken har inte heller släppt helt, men när Jonas klocka ringer halv 8, då har jag somnat. Säger att jag inte vill att han ska gå, tycker det borde finnas VAS dagar att ta ut. Vård av sambo.

Strax efter att han gått sveper sömnen över mig. Tills kl 8.40 då jag vaknar igen. Visst, nu skriker gallan också. Du ska inte tro att jag är nå leds på min kropp? Nä precis. Från kl 8.40 till kl 10 vaknar jag ÅTTA gånger. Dessutom hoppade cash ner från sängen. Känner mig alltid lika hjälplös när han gör det och jag är ensam hemma. Men jag ringde precis kära svärfar som släppte ut honom. Vad skulle man göra utan sina nära och kära? Gå under tror jag. Behöver jag ens säga att jag gett upp mina sovförsök? Det värsta är att värken inte har släppt.

Dagens långpromenad!

Jonas hade säsongens första istid ikväll, och eftersom det var så himla gött väder idag, tänkte jag att vi kunde vandra till ishallen och titta lite på träningen! Den skulle vara mellan 20-21 och så skulle vi åka bil hem. Värmen som var idag på dan, var tyvärr inte riktigt lika närvarande vid halv 8 när vi gick ut, men det var rätt skönt ändå. Och solnedgången var oerhört vacker! Promenaden tog en timma och lurvas var rätt trött, men glad. Väl inne i ishallen var det inte Alls lika roligt om man är en vit och lurvig valp. Han formligen vrålskakade i mitt knä. Alla skotten i sargen lät nog lite för mkt för hans små känsliga öron misstänker jag. Så efter 20 min i iskalla kylan i hallen, gick vi ut i sommarkvällen *s* Det kändes nästan som så iallafall, för det var en KLAR skillnad på luft! Vi tog ytterligare en ca 30 minuters prom innan jonas träning var slut. Det var en ytterst trött vovve som slocknade här hemma när husse och matte kikade på det älskade Morden i midsomer... :) Och nu är det sängdags för både små och stora i det här huset! *ler*

Gonatt!

Utlovade bilder

Från söndagens bullbak! Tusen tack emmelie för hjälpen! :D



Smaskiga blev dom!!

Nu var det sådär längesen igen...

Skämmes på mig. Men jag hittar ingen riktig motivation! Jaja, sluta gnäll erica.

Gårdagen gick i varje fall åt till lite födelsedagskalasbak! Det bidde kanelbullar (MED kardemumma pappa, så bra att du slipper äta dom! hehe...) Dom bidde stora och fina och goooda! Tror nästan jag får gå å tina en innan sängdaxet! Ska slänga upp en bild sen. Nu är min mob död så den kan inte riktigt bidra med sitt strå till stacken. Dessutom bidde de tokgoda chokladrutor! På onsdag och torsdag ska det bakas mer. Sådäså.

Ikväll var vi på bio och såg Inglourious Basterds, min käraste, jag och kära MA! Den var väldigt mycket Tarantino. Men absolut sevärd! Extremt blodig dock, så den är nog inget för känsliga ögon. Jag kan ju säga att jag tittade bort en hel del! Så gjorde även MA :)

Nä, nu är jag sjukt trött.. Lite märkligt, jag är ju alltid så himla kvällspigg. Känns som de är nåt skumt i kroppen. Framförallt känns de väldigt konstigt i svalget. Får kolla upp saker o ting imorn...

Natti!! :)

Vardagslydnaden är igång!

Jag kan bara tacka Gud för vår sköna, duktiga lilla trasselsudd! (Som i skrivande stund har rullat ihop sig bakom mig och har kört ner nosen i min nacke, jag älskar när han kurar ihop sig där. Desto kyligare när han flyttar sig efter en liten stund...) Ja, ja de var inte dagens ämne. Vardagslydnaden har alltså startat! Vi började med den obligatoriska teorin hemma hos vår kära Ninna. Som alltid lika roligt och givande. Vi fick en läxa också... Att skriva dagbok över våra hundars vardag. Jag vet inte riktigt om jag vill det... Jag är ju en rätt lat matte... Får ta mig i kragen, med start den där dagboksveckan... Kommer nog skämmas annars! Hur som än dock haver - Cash är rätt nöjd med tillvaron. Och han verkar vara väldigt lugn och beskedlig om man jämför med en av de andra i kursen! Jag skulle gett bort den hunden om jag varit henne. Hade aldrig orkat med en hund som smiter upp på bordet, i slasken, biter sönder smörknivar o osthyvlar, som inte lyssnar på husse o matte alls osv. Cash är ingen ängel, men han är iaf inte på bordet och han lyssnar iaf ganska bra - om det finns godis. Hehe... :) Det ska hur som helst bli en intressant kurs! Undrar om jag får med mig Jonas nån tisdag? ;) Nu ska jag följa min älskade lilla trasselsudd in i "dimman". Han som än en gång lagt sig till rätta i min nacke och snusar mot min hud med sina små andetag. Det är för ljuvligt! God natt! :)

RSS 2.0