Vila i frid lilla Äsping

Jag fick höra något så oerhört tragiskt och ledsamt idag att jag och Jonas blev alldeles låga... :( Cash har en lekkompis som han dels gått valpkursen och vardagslydnaden med. Äsping heter hon och är en Jack Russell Terrier, och ett riktigt energiknippe. Tror hon föddes typ en vecka efter Cash. Dvs 10 månader nu i dagarna.

Hon är död. Det är så sorgligt så jag nästan bara vill gråta. Hon hade varit ute i skog och mark i helgen med sin matte, och antagligen hittat ett kadaver som hon käkat på. Det slutade i tarmvred, och det fanns tydligen inget att göra för den underbara lilla fröken... Så hon dog. Usch, vem ska lille Cash nu leka sådär ljuvligt mycket med?

Det är sorg i hjärtat, för Cash och Äsping lekte bra ihop och dom tyckte så otroligt mycket om varandra. Hennes matte sa alltid att Cash var pojkvännen. Jag lider med henne, och lider lite med mig själv. För vi hade så roliga planer på framtida kurser att gå på ihop! Själv är det ju skittråkigt att gå. Nä fy sjutton.. Du är redan saknad lillskruttan! Du kommer alltid finnas med oss i våra hjärtan.


Dr Klintberg har talat

Imorse ringde min läkare på hjärtmottagningen. Det var ett rätt kort samtal. Han frågade om jag fortfarande hade känningar av hjärtklappningen (extraslagen) och jag sa ja. För i de här dagarna med Cash och allt har det verkligen inte blivit bättre. Får flera slag i minuten extra lite titt och tätt. Så, han sa att det egentligen inte var så mycket att prata om, jag borde äta en betablockerare. Emconcor® CHF (Merck) ska alltså bli min nya vän.

"Eftersom din sjukdom gör att du kan löpa risk för hjärtsvikt, och en betablockerare är det man använder vid en sån situation så är det bara bra att du redan står på det. Jag poängterar att du INTE lider av hjärtsvikt nu, men om så är det ingen nackdel att redan äta betablockerare." /Dr Klintberg.

Ja, de är väl bara att bita i det sura äpplet, och be ytterligare en bön om att jag ALDRIG kommer behöva ha problem med hjärtsvikt. Det får liksom vara nog nu känner jag. Det jobbiga i allt det här tror jag, är att jag i hela mitt liv fram till för ca 3-4 år sedan (har tappat räkningen när det var) och fick min diagnos har trott att jag inte är så "sjuk". Jag trodde aldrig att jag skulle få så dålig lungkapacitet att jag blev tvungen att ha en nattrespirator, där är jag idag. Jag trodde aldrig att mitt hjärta skulle påverkas på något sätt, men det har det uppenbarligen gjort om än på ett minimalt sätt. Den diagnos som mina föräldrar och en ytterst liten erica fick, lät inte riktigt så som den gör idag. Det var mer på tal om att inga inre muskulaturer skulle vara påverkade, att sjukdomen i sig inte skulle bli sämre osv. Det var ett rejält slag i magen när jag förstod att jag visst hade en dystrofi (nedbrytande sjukdom). Sedan har slagen liksom kommit på löpande band känner jag... Men, det är bara att rycka upp sig. Gilla läget och göra det bästa av situationen. Men jag tror att jag förstått varför det känns så jobbigt. Jag känner mig helt enkelt sjuk. Det har jag inte gjort tidigare. Men det blir säkert bra det med... Så småningom!

Jag hade ju tänkt att jag skulle hämtat ut med. på apoteket idag och börjat knapra så smått. Ringde därför vårdcentralen och frågade om det skulle vara vaccination-drop-in även nästa vecka eftersom jag kände att det kanske blev lite mycket för kroppen att börja med beta och ta det omtalade svinvaccinet på samma dag. Men då berättade sköterskan att vaccinet höll på att ta slut, och att jag var tvungen att komma in idag annars skulle jag bli utan. Så de får bli apoteket imorn istället. Nu känner min arm av sprutan iallafall, det är ett som är säkert *ler* Min favorit sköterska Pernilla hade fått skitont i armen sa hon när hon hade stuckit mig, men ingen hade blivit sjuk iallafall vad hon hade hört. Hoppas jag också slipper det... Däremot blev jag så himla VARM nyss. Frågade Jonas om vi hade för varmt inne igen, men det var bara dom vanliga 23. Mina händer kokade nästan. Väldigt ovanligt för att vara mig! *s* Men visst, det är såklart en biverkning på vaccinet: ökad värmekänsla och ökade svettningar. Weihoo! Hehe... Får bli en dusch imorn! Ikväll orkar jag INTE! Är toktrött som vanligt.. Cashen han bara sover och sover. Just nu är han utan kragen, vilket han är vääldigt glad över! Hoppas kära svärmor lyckas få till ett par byxor till lilleman som han ska få ha istället för krage! Skulle verkligen vara helt underbart! Då kanske jag kan andas ut och slappna av lite?!

Liten, ynklig Cash...

 


Slutväntat!

TACK gode Gud! Det blev det lilla ingreppet! Men hu så ynklig vår lilltrassel är nu... Gnäller o piper o är allmänt olycklig o har garanterat ont. Men nu har jag en ny bön käre pappsen där en uppe:

Gode Gud igen,
låt Cash inte ha så ont, utan att det ska gå fort att komma tillbaks till det normala!
Ge oss en lugn natt inatt är du snäll, och låt morgondagen vara ack så mycket lättare för honom!

Amen!

Väntans tider

Ja nu är lilleman på plats sedan 4 timmar, och vi får hämta honom om ytterligare 2 timmar. Det VERKAR som att den sitter/satt i ljumsken! Men vågar inte riktigt tro det än förrän jag får faktat presenterat sen... Men helt omöjligt är det iallafall inte!

Hehe, det var då ingen separationsångest hos Cash när veterinären vandrade iväg med honom. Han gick där med nosen i golvet, precis som han gjort sedan vi kom dit! Vilket jag hoppas är ett minne blott efter dagens ingrepp!

Inser att jag inte skrivit något "på riktigt" sedan Ladies Night! Först var vi på La Sombrita, en tapas restaurang inne på Linné. Det var riktigt gott, och sketen så mätt jag var när vi rullade iväg mot Scandinavium. Alltså jösses vad vi skrattade. Det är helt omöjligt att återberätta, men ni kan ju försöka föreställa er scenen i Dirty Dancing, ni vet dansscenen på slutet? Tänk er "nobody puts Baby in a corner" och hela klabbet. Ni är där i tanken nu va? Tänk då att huvudpersonerna inte längre heter Patrick Swayze och Jennifer Grey utan Martin Stenmarck och Andreas Johnson! Alltså jag skrattade så tårarna rann. Nästa år ska vi sitta med på middan. Längst fram vid scenen. Punkt slut.

Lite bilder från vår sittplats, inte så mycket till detaljbilder, men rätt coola tycker jag nog själv! Trots att de bara är min mobil som fått knäppa kort! Himla snygg ljusshow enligt mig och mitt tycke!

 

Hade lite dötid innan vi skulle åka och käka. Satt i bilen och...... roade mig :P Här kommer lite ego-moment.

 
För övrigt fick jag kanske världens finaste kommentar den här dan, när jag hämtade upp Emma och hennes kära lilla mamma. Hon utbrast "Men! Vad lik Jenny du är! Det ser ju Ut som att det är Jenny som kör!!!" Och eftersom jag tycker att min lillasyster är både snygg och vacker, kan jag inte ta det annat än som kanske världens bästa komplimang! ;)

Nu ska vi åka och hämta hem lilleman!!! Har visst hunnit dona med mycket sedan jag påbörjade dagens blogginlägg.. *s* En halvtimma har visst förflutit! ;)


Usch för imorn...

Imorn bitti ska jag och lilleman rulla in till torslanda djurklinik. Det är dags för hans kastrering och lilltrassel har ju bara en kula på plats. Den andra vet vi inte riktigt vart den finns... Som bäst ligger den i ljumsken och det innebär ett litet ingrepp. Som sämst ligger den i buken och då måste dom öppna hela magen... :( Dels är det så förbaskat dyrt med den större operationen, men framförallt är den ju så omfattande att det kommer ta så mycket längre tid för honom att bli kry igen - och inte ha ont!

Gode Gud, låt det gå enkelt och snälla, låt det bara bli ett litet ingrepp. Jag önskar så att han inte ska behöva göra en stor operation utan en lätt o enkel! Ett litet ärr som går fort att läka, det är min önskan och bön. Tack för att du vill även dom små fyrfotingarna väl!

Amen!

Hemma igen!

19.00 Tack gode Gud för det! Det gick fort och var ingen fara. Skönt, skönt! Fast ett litet minus blev resultatet ändå.. Läkaren var lite oroad över min puls. Den låg som lägst på 88, och jag såg att den gick upp till 120 när jag bara satt där o åt min macka... De är inte så jätte bra i längden. Och vad jag vet så har jag typ nästan "alltid" legat högt. Så, han tycker att jag ska börja käka beta blockerare. Vilket min kardiolog också redan varit inne på, men vi sa att vi skulle avvakta ett tag till. Jag går ju på en årlig kontroll på hjärtmottagningen i Mölndal (förresten, jag kommer alltid att åka till Mölndals akut istället för Sahlgrenska hädanefter! De gick ju så fort!!!) och senast jag var där var tydligen i februari i år. Så nån gång i början av nästa år är väl nästa datum skulle jag gissa. Men läkarn på akuten idag tyckte att jag skulle försöka få en tidigarelagd tid. Jag får helt enkelt ta och ringa dom på måndag. Men hjärtslagen behöver jag iallafall inte oroa mig över. Det såg lite ut såhär ungefär, på den fina EKG monitorn. *s* Fritt redigerat.. Hehe...

 

Take care där ute! Love!


Sjukhuset, here we go..

14.00 Fick aldrig tag på några på hjärtmottagningen, så jag ringde sjukvårdsrådgivningen o pratade med sjuksköterskan i 25 minuter! Innan vi la på hade hon tvingat mig att åka in till akuten och att jag skulle ringa 112 så dom skulle få göra en bedömning Hur jag skulle färdas in.

Hon: det är ju inte aktuellt med blåljus direkt, men låt dom avgöra hur du ska åka.
Jag: så du tycker inte jag ska köra alltså?
Hon: nej, nej, nej, nej! Absolut inte!

Nu sitter jag i bilen, på färjan. Bakom ratten! Så trotsigt av mig. Hoppas INNERLIGT att det INTE kommer ta de obligatoriska 14 timmarna på akuten... Helt sjukt men sant. Brukar inte ta kortare tid än så. Kunde väl aldrig tro att jag skulle sakna Sundsvalls akutvård, men där går det iaf fort!

15.00 Jäpp, då satt man här då. Funderar på om jag skulle ha gått en sväng till pressbyrån sen.. Börjar kurra i maggen. Be en bön om att det
1) kommer gå rekordfort
2) inte är nåt farligt överhuvudtaget. Såklart har jag mindre känningar nu. Så typiskt. Men de tänker jag INTE säga! Höres....!

Den var så bra!!

ÄNTLIGEN har jag sett den! Och den var riktigt bra! Det är väl som alltid, vissa delar som man kan sakna och sådär. Men på det stora hela är jag skitnöjd! Nu får jag väl motvilligt erkänna att det var för länge sedan jag läste böckerna, så jag har inga detaljeminnen i kolan vilket kanske gjorde att jag gillade filmen ännu bättre. Ett är då säkert. Det är ingen mamma Karin film! ;) Nu längtar jag bara tills nästa kommer ut....


Och appropå längta efter filmer, så sitter min kära bror och jag just i skrivande stund och längtar efter en annan mycket bra (tror vi) film! Även den på temat film som är baserad på en hejdlöst bra bok. Dennis Lehanes Shutter Island. Oh my vad den är bra! Och filmen kan inte vara annat än genialisk! Dessutom med namn som Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio KAN det inte misslyckas! Förutom dessa herrar så är Max von Sydow och Ben Kingsley involverade. Nä, jag tror den kommer bli fantastiskt bra! Se själva!


(Sorry att den inte får plats i rutan, jag orkar inte bråka me de nu! Dags å hoppa i säng strax ju! *ler*)

 

Pratade med läkaren på vårdcentralen idag också. Jag trodde det fanns en remiss på väg i systemet till Öron, näsa, hals. Jag har nämligen problem med mina bihålor lite konstant sådär. Varje morgon så är jag tät i snoken, och sen har vi det där skumma fenomenet som ALDRIG slår fel. Pratar eller sjunger jag ett tag så är jag heltäppt! Så eftersom jag är en legitimerad expertläkare (iaf på min kropp *s*) så hävdar jag att problemet sitter i bihålorna! Men den där remissen finns inte! Den är antagligen bortglömd, ej skriven, kaputt non existing! Hade några punkter att upp med henne, så samtalet resulterade i ett nytt tag ang min näsa, en tid för att plocka bort lite födelsemärken och rådet att jag skulle ringa hjärtmedicin imorn. Mitt hjärta slår lite konstigt och har gjort i några dagar. Sen i helgen tror jag. Antagligen är det bara extraslag, men det är likt förbaskat extremt störigt, och mot min vilja även oroande. Så imorn hoppas jag att jag får tag på någon som lugnar mig. För jag har INTE tid med nå tok! På lördag hägrar tapas restaurang och Ladies Night för bövelen! Sådäså. Håll sig i skinnet.

 

Godnatt!

 

 


Sötnosen vår!

Det får bli lite bilder idag igen. Passade på att fota lilleman inatt när han låg här på soffan i datarummet och såg alldeles sådär toksöt ut!

 

Sötast i hela världen! Dessutom passar han in så bra bland kuddarna och den ljusa soffan *skratt*

 

Slängde fram kameran idag med, när han satt här i soffan igen och var så där bedårande igen. Om han hade kunnat prata hade han stönat fram ett "Men maaatteeeeeeee, lägg aaaaaaaav!!" i ett rungande tonårsstön. Han försvann. Smet iväg med sitt gamla märgben. Tråkmatte med blixteländet. Fy för rackarns, med henne vill jag inte vara! Men det blev fina bilder *ler*

 

 

 

 

Nu har lilltrassel dragit upp sitt nya favoritben (lamm smak) och ett kokt grisöra i soffan. Det smaskas ljudligt här bredvid. *ler* Han borde vara urbota skittrött idag! Var helt knäckt efter gårdagens strapats förut idag, och Jonas och Cash var upp i bergen idag igen i någon timma. Jag tror han är övertrött! *s* Urk, jag borde verkligen ha tagit itu med hans päls igen.. Kom ju inte så långt sist.. Det får bli nya tag på fredag!

 

Vi höres o synes! Imorn vankas det Flickan som lekte med elden! Weihoo, jag har längtat sen jag såg Män som hatar kvinnor! Däremot borde jag ha läst om böckerna igen.. ajja, de får bli som de blir på den punkten! *s*

 

 


Fullt ös medvetslös!

Sorry, det har gått några dagar igen sedan sist. Men det har varit rätt händelserika dagar!

Fredag var rätt lugn med lite Idol och soff-soft i största allmänhet! Jonas hockeysäsong började på riktigt, kan man väl säga. Han hade förvisso sin sista fotbollsmatch på söndan, men han började gå på hockeyträning i fredags. Rätt nöjd tror jag han var, eftersom han slapp en timma av idol! Hehe... Annars så satt jag och filade lite på ett jobb jag fått att genomföra. Redigera text som ska bli en bok. Det är en doktorsavhandling. Det är jättekul, men än så länge är det mest förberedelser inför själva jobbet. Tycker iallafall att det ska bli grymt kul! Utöver det så pillade jag lite med en julklapp till min systeryster! Tror att de kommer bli sjukt bra faktiskt! ;)

Lördagen började med författarfrukost på Öckerö! Skitintressant faktiskt! Mari Jungstedt berättade lite om sitt liv och sina böcker. Jag hade ju dock inte läst en enda av hennes totalt 7 i Knutas serien.

Vi snor lite info från kära Wikipedia:

Kerstin Mari Jungstedt, född 31 oktober 1962, är en svensk journalist och romanförfattare, bosatt i Stockholm.

 

Mari Jungstedt har arbetat som journalist vid Sveriges Radio Ekot, Rapport, och SVT:s regionala nyhetsprogram ABC. Hon debuterade 2003 med spänningsromanen Den du inte ser, som handlar om seriemord på Gotland. I hennes följande romaner återkommer personer från debuten, kriminalkommissarie Anders Knutas och journalisten Johan Berg, och skådeplatsen är Gotland, där författaren är bosatt på somrarna.

 

Hon var en av programledarna i TV 4:s Förkväll.

Det var hur lätt som helst att bara sitta där och lyssna på henne, och hur hon beskriver att det egentligen är väldigt märkligt att just hon skriver kriminalromaner! Hon som är så lättskrämd! Hon berättade att det ibland "går så illa" att hon blir rädd av sin egna text! *skratt* Hur som haver, kl 10 började det och någon gång efter 11 var det tyvärr slut. Jag hade kunnat lyssnat längre! Men jag tror att Emma, min kära vän, nog är rätt glad att det inte höll på längre. För jag hade lovat att vi skulle hjälpa henne att flytta! Så när jag kom hem, så hämtade jag upp min andra hälft, och den lille lurvige. Sen åkte vi iväg och hämtade släp som vi skulle få låna. De är rätt roligt att köra med släp, men jag är väl ingen klippa kanske... Tror jonas idiotförklarade mig mer än en gång. Jag tror att vi var hos Emma nån gång vid en sisådär kl 13 och tror att vi åkte hem efter kl 15. Det gick rätt fort! Jonas kunde inte komma därifrån fort nog *skratt* Han är väl inte så där värst förtjust i Biskopsgården! *s* Mes! ;)

Så fick eftermiddagen bli soft, för dagen hade varit rätt intensiv. Pizza stod det på dagens meny. Jag kan ju liksom inte äta pizza egentligen. Min galla blir så förbaskat grinig. MEN! Det går bra om jag inte tar någon ost på! Så jag beställde min favorit Rojan. Fläskfilé, lök, champisar och bearnésås! Smask! Orkade fantastiskt nog haaalva pizzan! *skratt*

 

Söndag var väl egentligen ingen högtrycksdag, men den började vid 10 för jonas som skulle iväg på sin sista fotbollsmatch för säsongen. Det skulle fotas lite lagbilder innan, och efter matchen så fick bland annat Jonas utmärkelsen årets spelare, av Hönö Is supporterklubb Rooligans. Skoj! För han är förbaskat duktig min älskling! Börjar bli van de där "årets spelare" utmärkelserna, men sannerligen inget att ta för givet. Men han ÄR duktig!

 

Måndag hade inte heller så där jättemycket på agendan. Cash, jag och Emmelie tog en liten promenad på dagen. Och Jonas hade hockeyträning igen. Det kommer bli mycket hockey nu, men de är skoj! Månd, onsd, fred, sönd. Om och om igen! ;) Hur var det nu, det kostar att ligga i topp?! *ler*

 

Tisdag hade en mycket mysig punkt inplanerad. Vi skulle gå på lunch med Jonas syster och karl! Där väntas det bäbis om en månad ungefär! Så spännande! Så då ska jag inte bara vara faster, utan även bli moster! Tänka sig! *ler* Ja, ja, det är inte mina syster och bror som fått barn, men jag hävdar bestämt ändå att jag är faster och snart moster! Sådäså! :P Vi träffades vid ett inne i stan, och vandrade omkring i kylan med okänt mål. Hehe... Vi hittade ett litet lunch hak som hade tre rätter att välja bland. Köttbullar och potatismos med lingon, kycklingfilé och pasta i tomatsås, eller fläskfilé med pommes och bearnésås. Det bidde sistnämnda för mig o Jonas! Riktigt gott faktiskt! Sen kunde jag inte motstå kladdkaka o en latte till efterrätt... *smaskigt så det förslår* Det var jättemysigt att ses och bara sitta ner och prata i lugn och ro. Dom sa att vi var tvungna att komma till BB så fort "Sture" var född. Det är arbetsnamnet, förskräckes icke! Hehe.. Vi sa att dom kunde höra av sig DÅ, om dom fortfarande kände likadant! Förståndiga vi! *skratt*

 

När vi kom hem så tyckte Jonas att vi skulle ta en promenix upp i bergen! Så målet för spatseringen blev Ersdalens naturreservat. (Nej det är inte ute i havet enligt eniros fina pil.) Och jag tänker inte skriva så himla mycket mer nu, för nu har jag skrivit galet mycket! En eloge till dig om du orkat läsa så här långt!!!

 


 

Så! Nu har jag lagt upp bilder för ett år framöver! *skratt* Nä, nu börjar det bli dags att tänka på dagens avslutning och smita in på dass. För att sen hoppa ner i sängen, där en lite kinkig sambo redan ligger. Han tycker att jag skulle joinat honom redan. Men jag sa att jag var TVUNGEN att skriva klart dagens mega bloggning. Så elak är jag. Han sa att han var tvungen att ha sin snuttefilt. Det är jag det! *ler* Du är så söt min älskling! Och snart, alldeles jättesnart så kommer jag och joinar dig! Tror jag ska läsa lite Mari Jungstedt... För jag hade ju hennes första bok i serien hemma. Den är jättebra!!!

 

På torsdag ska jag äntligen gå och se Flickan som lekte med elden, med min alldeles oh så höggravida vän M! The Datum är liksom om två veckor, så jag har sagt att hon är så illa tvungen att hålla tätt på torsdag, så vi kan fika och se filmen utan avbrott ;) Ser verkligen fram emot det! För det har varit inplanerat flera gånger och fått diverse förhinder.

 

Och på lördag är det Ladies Night som gäller! Fick ju det i present av min kära vän Emma! Tusen tack igen! Hihi! Vi ska ut o käka innan, och antingen blir det en italiensk restaurang, eller så blir det en tapas restaurang. Kommer nog bli übergott vilketsom! Ja jösses, det är mycket roligt framöver! Det är nästan så jag kan se fram emot den här hösten! ;) Och om en månad ska jag och (vid det här laget den omtalade) Emma flyga upp till Noooorr! De ska bli så infernaliskt underbart att komma upp!!! Å i december ska jag och min ass Emmelie åka upp till el stockholmo och gå på Backstreet konsert, gå på stan och bo på hotell! Tåg upp och hem, ja de blir ju galant det här! *ler*

Nä, sova var det ja, eller iallafall hoppa i säng. Ska genast påbörja projektet!

 


Helt galet väder!

Idag har vädret bjudit på det mesta utom snö. Solen har visat prov på existens. Det har Tokregnat, och då menar jag verkligen och fullkomligt vräkt ner. Det har haglat. Det har blixtrat och åskat. Det har varit vindstilla och nu blåser det full storm! Det är nog inte så konstigt att man är slut i kolan av alla väderombyten! Nu ska vi slänga oss i sängs och kika å förra veckans Morden i Midsomer. Me like!

Sketna skit

De är dags för månadens mest jobbiga dag. (Vilket iof är lite överdrivet.) Vaknade 6.30 av en riktigt störig och enveten mensvärk. Kunde inte somna om och har så uppenbarligen inte gjort nu heller. Men jag ska ju inte klaga eller gnälla egentligen. Värken är acceptabel, so far och må den snälla Gud inte bli värre... Det är nog det jag oroar mig för mest... Att det ska övergå till cystvärk. Gode Gud, låt det inte bli värre!!! Så idag ska jag då börja knapra p-piller igen i hopp om att cystan ska sköta sig framöver. Men nu ska jag försöka somna om. Känns i skrivande stund rätt omöjligt, men sömnen kanske infinner sig. Sen.

Skitväder!

Jösses vilken lång dag det här har varit! Men en väldigt rolig och mysig sådan! Blev lite för blött mot slutet av dan dock.. :( Klev upp vid 11 idag och när klockan slog 11.50 så satt jag på färjan, destination IKEA! Hämtade upp kära emma på vägen, för det skulle inhandlas diverse saker till fröken fräken! Många bra saker fick hon tag på, och jag shoppade lite smått jag med. Ett nytt duschdraperi, en tillhörande handduk, kökshandukar o lite annat pyssel. Som alltid när man åker till pengafällan och man tänker att det inte ska kosta nästan nåt, och man inte ska köpa något speciellt, så blev det likt förbaskat en 6-7 artiklar för 550 kronor. Men ångrar inget inköp, dom behövdes faktiskt! Efter lite strul (trodde vi skulle fått in emmas säng i bilen, vilket vi inte fick så hon blev tvungen att få den hemkörd) så kom vi tillslut iväg hem och eftersom jag skulle infinna mig på hundkurs denna kväll, kursens sista, så kände jag lite tidspress. Trodde jag skulle hinna med 18-färjan, men den var full så det blev 18.10. Det innebär att man är hemma 18.25. Halv sju skulle jag varit nere i hamnen och hämtat upp min kära kurskompis Gunilla med sin stolle till vovve. (Som Cash ääääälskar! Hon är ju såå rolig att leka med lilla Äsping!!!) En matematik som inte direkt går ihop. Så jag bad Gunilla att komma hem till oss istället, och då fungerade matematiken så oerhört mycket bättre!! *s* Hade ringt Jonas på färjan och bett honom plocka ihop kläder åt mig, och godis åt Cash. Så när vi kom hem så hämtades folk, hundar och påsar och 18.45 åkte vi över med färjan igen! Helt perfa! Ingen större stress heller! Fast jag är rätt bra på att stressa upp mig dock. Även när det inte ÄR stressigt. Jaja..

Är väldigt tacksam att jag kom ihåg min regnponcho! För vi hann knappt mer än att komma till apellplanen och 5 minuter in i kvällens träff så började det regna. Sen regnade det bara mer och mer. Cash såg helt nyduschad ut. Fullkomligt heldränkt kille, som frös så han skakade. Det var väldans synd att det blev sånt skitväder, för det var en väldigt rolig kväll med en hinderbana. Det var en gå fot, sitta, ligga, platsliggnings, hoppa hinder och lite allt möjligt smått och gott-bana! Ska göra upp en sån till bara mig och Cash nån dag! Kanske ska kolla om Gunilla också vill vara med med Äsping. Cash tyckte de var roligt att hoppa hinder, så jag är lite smått fundersam på om vi inte ska gå agility till våren. Tror nästan det!

Tidigare idag när jag var på IKEA, så var Jonas och lilleman ute och vandrade i skogen och bergen. Dom var ute i typ 75 minuter. Så om vi visar den här fina bilden på vår lillskrutt, så förstår ni nog i vilket tillstånd han är i denna afton?!

 

Fast matte är inte långt ifrån samma tillstånd själv.. De tar på krafterna att vara på språng i 9 timmar. Jag kommer nog vara vääldigt trötter imöra.

Men det är imöra det! :P

 Ska de va så Ska De Va!

En åsikt som jag och min käraste delar. Men ibland kanske min älskling är lite mer bestämd på den punkten än vad jag är. Till exempel så bara är det ett faktum i hans värld att golv inte blir rena om man inte knäskurar dom. Punkt slut. Så idag har vi fina, rena golv här hemma!
Du är så duktig min älskling! :)


Gud är bra cool!


One more time...

De är nattsuddarna och jag... Jag fick i varjefall mina scones idag! Men det blev en galet sen frukost. Min kurskompis med tillhörande hund kom förbi innan jag drog ihop degen, så vi satt ute och tjöta o kikade på våra små yrväder! (Han leker verkligen så bra med henne!) Men vid två var baket klart o de var smaskigt med de efterlängtade sakerna! Gjorde efter det här receptet: Klassiska scones Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones! Receptet är för 4 personer. 3 dl mjölk 100 gram smör 7-8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1 tsk salt Gör så här Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! (Ursäkta avsaknaden av radbyten, men den vill inte göra några "extra" när jag bloggar från mobilen. Får fixa imorn från datorn!) Häpp, läsa lite bok kanske...

RSS 2.0